Yandex Metrica

Bakan Kirişçi açıkladı! Destek ödemeleri hesaplara yatmaya başladı

Bakan Kirişçi açıkladı! Destek ödemeleri hesaplara yatmaya başladı

Vahit Kirişçi destek ödemelerinin bugün hesaplara yatacağını açıkladı. Bakan Kirişçi Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada tarımsal destek ödemelerinin hesaplara yatacağını ilan etti.

Ekonomi

23.01.2024, 19:27

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi müjdeli haberi Twitter hesabı üzerinden verdi. Bakan Kirişçi tarımsal destek ödemelerinin bugün hesaplara yatacağını söyledi.

Vahit Kirişçi “24 milyon 339 bin 311 liralık tarımsal destekleme ödemelerini bugün çiftçilerimizin hesaplarına aktarıyoruz. Hayırlı ve bereketli olsun” dedi.

BES'te yeni dönem başlıyor: BES'i bozmadan kısmi para çekmek artık mümkün BES'te yeni dönem başlıyor: BES'i bozmadan kısmi para çekmek artık... Haberi Görüntüle

ÇİFTÇİLERE SAĞLANAN DESTEKLER AÇIKLANDI

Bakanlığın sitesinden alınan bilgilere göre:

Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) dahil olan çiftçilere Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli kapsamında, dekar başına buğday, arpa, çavdar, yulaf ve tritikale için 22 lirası mazot ve 20 lirası gübre olmak üzere toplam 42 lira, çeltik, kütlü pamuk için 68 lirası mazot ve 8 lirası gübre olmak üzere 76 lira, nohut, kuru fasulye, mercimek için 24 lirası mazot ve 8 lirası gübre olmak üzere toplam 32 lira, kanola, aspir için 20 lirası mazot ve 8 lirası gübre olmak üzere 28 lira, patates, soya için 30 lirası mazot ve 8 lirası gübre olmak üzere 38 lira, yağlık ayçiçeği için 29 lirası mazot ve 8 lirası gübre olmak üzere 37 lira, dane mısır için 27 lirası mazot ve 8 lirası gübre olmak üzere 35 lira, kuru soğan, yem bitkileri için 19 lirası mazot ve 8 lirası gübre olmak üzere 27 lira, yaş çay, fındık için 18 lirası mazot ve 8 lirası gübre olmak üzere 26 lira, zeytin ve diğer ürünler için 17 lirası mazot ve 8 lirası gübre olmak üzere 25 lira destek veriliyor. Nadas için de dekar başına 8 liralık mazot desteği sağlanıyor.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading