Yandex Metrica

Bakan Karaismailoğlu: İstanbul'da bakanlık bütçesinden yapılan metroların değeri 70 milyar lira

Bakan Karaismailoğlu: İstanbul'da bakanlık bütçesinden yapılan metroların değeri 70 milyar lira

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yaptığı sunumda, İBB yönetiminin üzerine düşen hizmetleri yapmadığını belirterek "Bakanlığımızın bütçesinden İstanbul'da yaptığımız metroların bugünkü maliyeti tam 70 milyar liradır. Bunu söylediğimde neden rahatsız oluyorsunuz? Rahatsız olacağınıza teşekkür edin, 'İstanbul'a nefes aldırdınız' deyin" ifadesini kullandı.

Ekonomi

02.03.2024, 13:23

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, TBMM'de yapılan Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının 2023 yılı bütçesine ilişkin bir sunum yaptı. Sunumunda, çok önemli ifadeler kullanan Bakan Karaismailoğlu, altyapı sistemlerinin büyük ölçüde tamamlandığını vurgulayarak, artık yeni bir ulaşım çağına girildiğini kaydetti.

Bakan Uraloğlu müjdeyi verdi: Trabzon'a raylı sistem geliyor Bakan Uraloğlu müjdeyi verdi: Trabzon'a raylı sistem geliyor Haberi Görüntüle

"İSTANBUL'DA BAKANLIĞIN BÜTÇESİNDEN YAPILAN METROLARIN DEĞERİ 70 MİLYAR LİRA"

Sunumunda, İstanbul için Bakanlığın bütçesinden yapılan metroların maaliyetinin 70 milyar lira olduğunu söyleyen Karaismailoğlu,  "Bakanlığımızın bütçesinden İstanbul'da yaptığımız metroların bugünkü maliyeti tam 70 milyar liradır. 

Altında işler tepetaklak: İslam Memiş elinde altın olanları uyardı: Bir sabah kalktığında... Altında işler tepetaklak: İslam Memiş elinde altın olanları uyardı: Bir... Haberi Görüntüle

"RAHATSIZ OLACAĞINIZA TEŞEKKÜR EDİN"

Bunu söylediğimde neden rahatsız oluyorsunuz? Rahatsız olacağınıza teşekkür edin, 'İstanbul'a nefes aldırdınız' deyin. Keşke İstanbul Büyükşehir Başkanı da sorumluluklarını üstüne alsa, kendi vazifesi olan işleri yapsa da İstanbul biraz daha nefes alsa" ifadelerini kullandı.

Döviz bürosu çalışanından büyük hata: Tam 50 bin TL'ye mal oldu Döviz bürosu çalışanından büyük hata: Tam 50 bin TL'ye mal... Haberi Görüntüle

"DEVLETİN 1 KURUŞUNU BİR KİŞİYE HAKSIZ ÖDEMEYİZ"

Bakan Karaismailoğlu, sunumunda şunları aktardı:

"Kuzey Marmara Otoyolu'na ilk başta karşıydınız, 'yapılmasın' diyordunuz. Şimdi millet kullanmaya başlayınca 'biz yatırıma karşı değiliz, maliyetli yaptınız' diyorsunuz. Ben de bütün bürokrat arkadaşlarım da devletin 1 kuruşunu bir kişiye haksız olarak ödemeyiz, ödeyemeyiz. Biz Anadolu çocuklarıyız, siz bu iftirayı bize atamazsınız, biz sorumluluk sahibiyiz. Ben 700 bin çalışma arkadaşımızın sözcüsüyüm. Ben elin müteahhidine fazladan para ödeyeceğim... Bu nereden çıkmış, böyle bir dünya var mı? Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan kim yapabilir bunu? Oradaki yatırım maliyeti bellidir. O yatırım maliyetinin işletme süresi boyunca devam eden finansal bir modeldir. Adıyaman Havalimanı'nın da yıllık 6 milyon dolarlık işletme maliyeti vardır. O işletme maliyetinin karşılığını biz ödüyoruz. Bugün Kuzey Marmara Otoyolu'nun 8 milyar dolarlık yapım bedeli var, bunun devletin kasasından bu kadar kısa zamanda çıkması mümkün değil. Burayı devletin kasasından 1 kuruş çıkmadan yapmak için ilana çıktım, 'bu projeyi yapabilecek olanlar gelsin buna teklif versin' dedim. 

Altın Uzmanı Şirin Sarı'dan gram altın için yatırımcılara uyarı: Dikkat etmezseniz... Altın Uzmanı Şirin Sarı'dan gram altın için yatırımcılara uyarı: Dikkat... Haberi Görüntüle

"YAP-İŞLET-DEVRET PROJELERİNİN TAMAMI KAMUYA AÇIK PROJELERDİR"

Yap-İşlet-Devret projelerinin tamamı kamuya açık projelerdir. Sadece burada bu projeleri yapma kabiliyeti olan firmalar buraya teklif verebilirler.

Bu yatırımları yapmasaydık bu hareketliliği sağlayabilir miydik, sıkışıp kalırdık. 250 milyar dolara çıkan dış ticareti nasıl sağlayacaktık? Yaptığımız kaliteli, güvenli, konforlu yollar sayesinde yatırım, üretim arttı, Anadolu'nun her köşesinde sanayi gelişti."

Kalkınma Yolu Projesi 20 milyar dolar katkı sağlayacak: Bakan Bolat duyurdu! Türkiye-Irak ticaret hacmi genişliyor Kalkınma Yolu Projesi 20 milyar dolar katkı sağlayacak: Bakan Bolat... Haberi Görüntüle

"HASTANENİN YOLUNU YAPMAYAN BİR BELEDİYE BAŞKANI..."

Belediye seçimlerinden bu yana 4 yıl geçtiğini, metroların bırakıldığı gibi kaldığına dikkati çeken Karaismaioğlu, şöyle devam etti:

"Ne yapalım şimdi, hastanenin yolunu yapmayan bir belediye başkanı... 'Biz de yolunu yapmayalım hastaneye vatandaşlar ulaşmasın...' Böyle bir şey olabilir mi? Belediye metroyu da yapmıyor. Büyük ve modern bir hastanede metronun olması gerektiğini düşünmüş, planlamıştık. Beyefendiye sorduk 'Yok efendim ben yapmayacağım' dedi. Ama biz devraldık ve 26 ayda metroyu bitirdik. Bu metronun paralelinde Kirazlı-Halkalı Metro Hattı var, aynı büyüklükte, paralelinde, yüzde 5'te şu an, bıraktığımız gibi duruyor. Biz devraldığımız metroyu bitiriyoruz, İstanbul halkına kazandırıyoruz. Keşke onlar da yapsalar biz de gurur duysak, teşekkür etsek onlara. 

Gram altın rekora doymuyor! Yeni zirve ile yatırımcıları kendine çekiyor: İşte güncel rakamlar Gram altın rekora doymuyor! Yeni zirve ile yatırımcıları kendine çekiyor:... Haberi Görüntüle

"İSTANBUL'DAKİ METROLARIN TAMAMI AK PARTİ'Lİ BELEDİYELER TAMAMINDA YAPILDI"

Şu an İstanbul'da 270 kilometre metro var, bu metroların tamamı AK Parti'li belediyeler zamanında yapılmış ve işletmeye açılmıştır. Şu an belediyenin yapması gereken 100 kilometre metro hattını bir an önce bitirerek İstanbullulara kazandırması gerekir. Pendik-Tuzla, Kirazlı-Halkalı hattı tasfiye edildi. Siz 4 yılda bir şey yapmayıp bu haliyle bırakırsanız... Orada da tasfiyeden faydalandılar. Marmaray-Sabiha Gökçen bağlantısı ihalesini yaptınız '21b'yi (Kamu İhale Kanunu'nun 21'inci maddesinin b bendi) kullandılar. Neden bu maddeyi kullandınız? Aynı gerekçe burada da var. 'Yandaşlar' diyorsunuz... Bu KÖİ projelerinin içinde 30'dan fazla müteahhit var. Bunların içerisinde her partiden müteahhitler var. Muhalefet partisi il başkanı olan müteahhitler var.

TBMM'nin gündemi emekliler: Maaş zammına ek sosyal refah desteğinin detayları belli oldu TBMM'nin gündemi emekliler: Maaş zammına ek sosyal refah desteğinin detayları... Haberi Görüntüle

"İFTİRA ATMANIZA GEREK YOK"

Atatürk Havalimanının üzerinde 2 saat döndüğünüz günleri ne kolay unuttunuz? Diyorsunuz ki üçüncü pist yapılır. Üçüncü pist nasıldı biliyor musunuz? Basın Ekspres Yolu'ndan bir hançer gibi Yenibosna'nın içinden pist planlamışlar, binlerce insanı yerinden edecek. Devletin kasasından bir kuruş çıkmadan tam 75 milyon metrekarelik ne ağacın ne yeşilin olduğu bir alanda, 10 milyar avroluk bir yatırım yaptırıyorsunuz ve işletme süresi içerisinde de 26 milyar avro gelir sağlıyorsunuz. Bundan daha karlı bir iş var mı dünyada? Bugün İstanbul Havalimanında yıllık 230 bin yolcu, içerisinde çalışan 200 bin istihdam, 500 bin kişilik bir şehir oluşturuldu. Bunlar bu ülkenin değeridir. İstanbul'un 100 yıllık kapasitesini bugünden sağladık. İstanbul Havalimanı da büyüyor, Sabiha Gökçen Havalimanı da büyüyor, ikinci pisti Nisan 2023'te bitiyor. Siz gelirsiniz siz yönetirsiniz bunları, iftira atmanıza gerek yok."

Altına Çin etkisi! Rekor seviyelere çıkıyor: İşte güncel rakamlar Altına Çin etkisi! Rekor seviyelere çıkıyor: İşte güncel rakamlar Haberi Görüntüle

"BÜTÜN METROLARI 2023 YILINDA BİTİRİP HİZMETE ALACAĞIZ"

Karaismailoğlu, Aksaray'ı da demir yoluna bağlayacaklarını belirterek, "Şu anda yapımı devam eden Mersin, Adana, Osmaniye ve Gaziantep'e vardıktan sonra Urfa ve Adıyaman'a da devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Karaismailoğlu, İstanbul Havalimanı metrosunun 300 metre mesafede olmasına yönelik gelen eleştirilere yönelik şunları söyledi:

"Metro istasyonu ile havalimanı arasına Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden geçecek olan hızlı tren istasyonu gelecektir. Bu 300 metrelik mesafe, içerisindeki yürüyen bantlarla en fazla 1,5 dakikada geçilecektir. Şu anda sinyal testleri bitiyor. Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Hattı kısmını da önümüzdeki günlerde açacağız. Başakşehir-Çam ve Sakura Şehir Hastanesinde ise hedefimiz yıl bitmeden hizmete açmak. Diğer yapımı devam eden bütün metroları da 2023 içerisinde bitirip İstanbulluların hizmetine alacağız."

Bakan Uraloğlu duyurdu: Osmangazi Köprüsü'nde tüm zamanların rekoru kırıldı! Bakan Uraloğlu duyurdu: Osmangazi Köprüsü'nde tüm zamanların rekoru kırıldı! Haberi Görüntüle

"ŞIRNAK'TA 20 KİLOMETRE BÖLÜNMÜŞ YOL VARDI ŞİMDİ 263 KİLOMETRE"

Sadece 25 kilometre bölünmüş yol olan Adıyaman'da şu anda 169 kilometre bölünmüş yol olduğunu ifade eden Karaismailoğlu, şunları kaydetti:

"Kaç katı olduğunu siz söyleyin. Şırnak'ta 2002 yılında sadece 20 kilometre bölünmüş yol vardı, şu an 263 kilometre bölünmüş yol var. Tabii ki yapılacaklar bitmiyor. Hepsi bir anda mı oluyor? Gökten inmiyor bunlar. Hepsi bir planlama çerçevesinde… Türkiye, 2005 yılındaki en değerli projesini Adıyaman'a yaptı. Bunları görmek lazım. İnşallah yakın zamanda gidip Kahta-Siverek arasındaki yolu da bitireceğiz. Adıyaman'da önümüzdeki ay gidip Hastane Kavşağı'nı da açacağız. Hastane Kavşağı ile Çelikhan Yolu'nun 2 kilometresini yapmış olacağız. Sonra devam edeceğiz. Bunlar bir anda olmuyor. Tabii ki planlı şekilde gidiyor. 2053 yılına kadar planladık, hepsi arka arkaya geliyor. Şu an Adıyaman'da devam eden 10 proje var. Hepsini gün gün takip ediyoruz. Merak etmeyin onlar bizim görevimiz, onları yapacağız."

Dünyada krizler konuşulurken Türkiye'nin her gün yeni bir yatırımı hizmete aldığını vurgulayan Karaismailoğlu, bunun sadece Türkiye'ye mahsus bir iş olduğuna işaret etti.

Karaismailoğlu, yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Yusufeli'ne gideceklerini belirterek, "2002 yılında Türkiye'de sadece 50 kilometre tünel vardı. Biz Yusufeli'nde sadece 56 kilometre tünel yapıyoruz. Bunun yanında 3 bin 500 metre uzunluğunda dünyanın sayılı viyadüklerini yapıp bitiriyoruz. Yarın itibarıyla Türkiye genelinde tam 720 kilometreye ulaşmış bir tünel ağı olacak. Peşinden Ağrı Tutak Yolu'nu ve Konya Eğiste Hadimi Viyadüğü'nü açacağız." diye konuştu.

İki ülke resmen anlaştı: Orta Koridor güçlendirilecek: Asya ve Avrupa geçişlerine Türkiye'den iki kilit proje İki ülke resmen anlaştı: Orta Koridor güçlendirilecek: Asya ve Avrupa... Haberi Görüntüle

"PLANLI BÜYÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Devletin bir kuruşunu bile düşünerek harcadıklarının altını çizen Karaismailoğlu, bütün vatandaşların müsterih olmasını istedi.

Karaismailoğlu, Türkiye'nin emin ellerde olduğunu vurgulayarak, planlı şekilde faydalı işler yaptıklarını ifade etti.

Yaptıkları 28 bin 700 kilometre yol sayesinde sadece akaryakıttan 1 milyar litre, zamandan ise 7 milyar saat tasarruf sağladıklarını dile getiren Karaismailoğlu, bu kaliteli ve güvenli yollar sayesinde trafik kazalarının yüzde 82 azaldığını ve 13 bin 500 vatandaşın hayatını kurtardıklarını söyledi. Karaismailoğlu, yaptıkları her işin arkasında olduklarını belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Planlı büyümeye devam edeceğiz. Eleştirilere tabii ihtiyacımız var ama bu eleştiriler bizi vatanımıza milletimize hizmet noktasında teşvik edecek eleştiriler olacak. Bunlar uzun soluklu düşünülen ve maliyetleri tasarlanan projelerdir.

Son 20 yılda yaptığımız yatırımlar sayesinde Türkiye'de müthiş bir mühendislik ve yüklenici tecrübesi gelişti. Bu yükleniciler şimdi dünyanın her tarafında iş yapmaya başladı. Bugüne kadar ülkemize ne yaptık, neler kazandırdık, bundan sonra neler yapacağız, sonucunda da neler kazanacağımız ortadadır. Bütçemizin vatana millete hayırlı olmasını diliyorum."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading