Yandex Metrica
SON DAKİKA
Bakan Karaismailoğlu duyurdu: İstanbul'da 3 metro hattı açılıyor

Bakan Karaismailoğlu duyurdu: İstanbul'da 3 metro hattı açılıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Bu yaz sonuna kadar Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı, Başakşehir-Kayaşehir ve Kağıthane-İstanbul Havalimanı metro hatlarını hizmete açacağız" dedi.

Ekonomi

23.01.2024, 19:14

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bakırköy (İDO)-Kirazlı (Bağcılar) Metro Hattı Tünel Kazılarının Tamamlanması Töreni'nde yaptığı konuşmada, tüm Türkiye'de olduğu gibi İstanbul'u da demir ağlarla örmeye devam ettiklerini söyledi.

Büyük şehirlerdeki trafik sorununu aşmak için raylı sistemlerin öneminden bahseden Bakan Karaismailoğlu, bakanlık olarak bu kentlerde yaşayan vatandaşların trafikte zaman kaybetmemeleri için çok sayıda raylı sistem projesi hayata geçirdiklerini, ülke çapında 14 projede toplam 185 kilometre uzunluğunda kent içi raylı sistem hattının inşaatının sürdüğünü bildirdi.

Karaismailoğlu, İstanbul'da Bakırköy-Kirazlı, Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı, Başakşehir-Kayaşehir, Halkalı-İstanbul Havalimanı ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro hatları ile Altunizade-Bosna Bulvarı ve Kazlıçeşme-Sirkeci raylı sistem projelerinin yapımının sürdüğünü anlattı.

DOAS 2024 temettü ne kadar? DOAS temettü ne zaman yatacak?... Haberi Görüntüle

8,4 KİLOMETRE UZUNLUĞUNDA VE 7 İSTASYONA SAHİP

Bakan Karaismailoğlu, İstanbul'da yapımı devam eden metro projeleri tamamlandığında 263 kilometre olan raylı sistem ağının 366,3 kilometreye yükseleceğini, bunun yüzde 50'sinden fazlasının bakanlık tarafından yapılmış olacağını söyledi.

Bakırköy- Kirazlı Metro Hattı'nın 8,4 kilometre uzunluğunda olduğunu dile getiren Karaismailoğlu, hattın "Bakırköy Sahil (İDO), Özgürlük Meydanı, İncirli, Haznedar, İlkyuva, Yıldıztepe, Molla Gürani" olmak üzere 7 istasyonu bulunduğunu bildirdi.

Evlenecek çiftlere müjde! 150 bin TL evlilik kredisinde son durum... Haberi Görüntüle

SEYAHAT SÜRESİ 39 DAKİKAYA DÜŞECEK

Karaismailoğlu, Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı bittiğinde Bakırköy sahilden Kayaşehir'e kadar kesintisiz metro hattı tesis etmiş olacaklarını kaydederek, günde 1 milyon İstanbullunun seyahat edebileceği hattın işletmeye alınmasıyla Kayaşehir-Bakırköy İDO arası seyahat süresinin 39 dakikaya düşeceğinin bilgisini verdi.

Hem eviniz hem içiniz ısınacak! Aile Bakanlığı'ndan şartsız 3.500 TL... Haberi Görüntüle

''BİR YIL İÇİNDE İSTANBULLULARA KAZANDIRACAĞIZ''

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, projenin toplam ilerleme oranının bugün itibarıyla yüzde 70'e ulaştığını belirterek, şehrin çalışma ve zemin koşullarının zor olduğu bir kesiminde çalıştıklarını, buna rağmen tünel kazılarını tamamlandığını, 2 tünel açma makinesinin 17 kilometreli kazıyı bitirerek Kirazlı istasyonuna ulaştığını anlattı. Tünelin iç kaplama betonunu oluşturan ve segment beton elemanların montajını tamamladıklarını, 17 kilometrelik demir yolu ray montajının 5 kilometresinin yapıldığını, yapı alanının yüzde 67'sinin tamamlandığını aktaran Karaismailoğlu, "İstasyon ince işleri, betonarme, elektromekanik, sinyalizasyon imalatları gibi çalışmalarımızı, bir yıl içinde İstanbul'a yeni bir hat daha kazandıracak olma heyecanıyla aralıksız sürdürüyoruz." dedi.

Akaryakıtta çifte zam! Benzin ne kadar oldu? Motorin kaç TL?... Haberi Görüntüle

İSTANBUL'DA 3 METRO HATTI AÇILIYOR

Bakan Karaismailoğlu, Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı'nın 25 yılda kara yolu bakım ve işletmesinden 2,4 milyar dolar, zamandan da 3,6 milyar dolar olmak üzere toplamda 6 milyar dolarlık tasarruf sağlayacağını vurguladı.

Şu anda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) devam eden yaklaşık 100 kilometre raylı sistem hattının bulunduğunu ifade eden Karaismailoğlu, "Daha önce başlanmış hatlar, önceki dönemimizde başlattığımız projeler. Maalesef 3 sene geçmesine rağmen kayda değer bir çalışma bulunmamaktadır. Bizler ise 2023'te saydığımız tüm hatları, yapımı devam eden 103 kilometre metro inşaatının tamamını bitirip İstanbulluların hizmetine sunacağız." ifadelerini kullandı.

Mehmet Şimşek üzerinden provokasyona geçit yok! 'Zor süreç' iddialarına yet... Haberi Görüntüle

"MİLLETİMİZİN TERAZİSİ HASSASTIR, İSTANBUL'DAKİ BECERİKSİZLİĞİ İZLEMEKTEDİR"

Bakan Karaismailoğlu "Şu anda İBB'nin de devam eden yaklaşık 100 kilometre raylı sistem hattı var. Daha önce başlanmış hatlar, önceki dönemimizde başlattığımız projeler... Yerel yönetimlerin en önemli görevi vatandaşına güvenli, konforlu, ekonomik bir toplu ulaşım sistemi sunmaktır. Maalesef 3 sene geçmesine rağmen kayda değer bir çalışma bulunmamaktadır. Bizler ise 2023 yılına kadar İstanbul'da devam eden 103 kilometre metro inşaatının tamamını bitirip İstanbullular'ın hizmetine sunacağız. Pendik Tavşantepe-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattını, İBB yapmadığı için 2 yıl önce bakanlık olarak devraldığımız Başakşehir metrokent - Çam ve Sakura Şehir hastanesi - Kayaşehir Metro Hattını, Kağıthane- İstanbul Havalimanı Metro hattını bu yaz bitmeden hizmete açacağız. İstiyoruzki herkes millete hizmette yarışsın ama maalesef ortada adam akıllı bir çalışma yok. Milletimizin terazisi hassastır, İstanbul'daki beceriksizliği izlemektedir. Gerekli yanıtı sandıkta verecektir" dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading