Yandex Metrica
SON DAKİKA
Bakan Karaismailoğlu açıkladı: 112 milyar dolarlık dev yatırım

Bakan Karaismailoğlu açıkladı: 112 milyar dolarlık dev yatırım

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 20 yıl içerisinde kara yollarına 112 milyar dolarlık dev yatırım yaptıklarını açıkladı. Karaismailoğlu ayrıca, bundan sonra ağırlığı demir yoluna vereceklerini kaydetti.

Ekonomi

23.01.2024, 20:16

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu,  Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) İl Temsilcileri Toplantısı'nda gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu ve yapılan yatırım ve altyapı hizmetlerine ilişkin değerlendirme yaptı.

Burada yaptığı konuşmada, lojistik hizmetinin hayatın olmazsa olmazı haline geldiğini vurgulayan Karaismailoğlu, yapılan altyapı çalışmalarının ülkeye ve sektöre olumlu yansıdığının altını çizdi.

Bitcoin ve Ethereum fiyatlarında son durum ne Mart 2024? BTC,... Haberi Görüntüle

"DAHA ÇOK ÇALIŞACAĞIZ"

Ulaştırma sektöründe son 20 yılda yapılan yatırımların altını çizen Karaismailoğlu, 100 yılda yapılabilecek işleri bu döneme sığdırdıklarını belirtti. Karaismailoğlu, "Daha iyisini, daha güzelini yapmak için daha çok çalışacağız." ifadesini kullandı.

DMM'den akaryakıt fiyatlarıyla ilgili iddialar sonrası açıklama: İddialar doğru değildir Haberi Görüntüle

20 YILLIK YATIRIM TUTARI 183 MİLYAR DOLAR

Türkiye'nin coğrafi konumunu avantaja çevirmeye çalıştıklarına dikkati çeken Karaismailoğlu, ülkede üretilen ürünlerin dünyaya daha hızlı yayılması için ulaştırma politikaları geliştirdiklerini vurguladı.

Son 20 yılda Bakanlığın 183 milyar dolarlık yatırım yaptığını anımsatan Karaismailoğlu, "20 yıl önce Türkiye'de son derece yetersiz bir altyapı vardı. Son 20 yılda yaptığımız 183 milyar dolarlık yatırımın yüzde 61'ini yaklaşık olarak 112 milyar dolarını kara yollarına ayırarak kaliteli, güzel yollar sayesinde ülkemizin önünü açtık. Önümüzdeki yıllarda demir yollarına biraz daha ağırlık vereceğiz." ifadelerini kullandı.

Müjdeyi Erdoğan vermişti! Emekli promosyon kampanyalarında yüzde 166 artış!Banka promosyonları... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'NİN MEGA PROJELERİ

Karaismailoğlu, Türkiye'nin mega projeleriyle ilgili bilgiler aktararak şunları kaydetti:

"Marmaray'ı 820 milyon yolcu kullandı. Avrasya Tüneli'ni 6 yılda 97 milyon araç kullandı. İstanbul Havalimanı'nı 178 milyon yolcu kullandı. Büyük yatırımlar sayesinde Türkiye'nin önünü açtık. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü toplamda 34,7 milyon araç kullandı. Osmangazi Köprüsü'nden yazın bazı günlerde günde 80 bin araç geçti. Yusufeli Barajı yolları için 56 kilometre tünel yaptık."

TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın da sektördeki sorunları dile getirerek çözüm önerileri sundu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading