Yandex Metrica

Bakan Dönmez güzel haberi verdi! '2022'de müjdeyi paylaşmış olacağız'

Bakan Dönmez güzel haberi verdi! '2022'de müjdeyi paylaşmış olacağız'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 'Sakarya Gaz Sahası'na komşu yeni bir alanda daha keşif amaçlı bir sondaj daha hazırlığı içindeyiz... 2022'de de benzer bir müjdeyi halkımızla paylaşmış olacağız' dedi.

Ekonomi

23.01.2024, 22:03

Bakan Dönmez, Zonguldak'ın Çaycuma ilçesi Filyos Limanı'nda bulunan ve sondaj öncesi hazırlıklarını sürdüren Yavuz sondaj gemisinden, Karadeniz'de 169 kilometre açıkta sondaj çalışması yapan Fatih ve Kanuni gemileri ile Batman Toytepe petrol kuyusuna canlı bağlantı yaptı.

Son dakika: Bakanlık rekoru duyurdu: Küresel ihracattan alınan pay tarihin en yüksek seviyesinde Son dakika: Bakanlık rekoru duyurdu: Küresel ihracattan alınan pay tarihin... Haberi Görüntüle

'SAKARYA GAZ SAHASINA KOMŞU YENİ BİR ALANDA DAHA KEŞİF AMAÇLI SONDAJ HAZIRLIĞI İÇİNDEYİZ'

Bağlantıların ardından açıklamalarda bulunan Dönmez, mesai mefhumu gözetmeksizin millete hizmete devam ettiklerini söyledi. Dönmez, geçen yıl Tuna kuyusuyla ilk keşfin açıklandığını anımsatarak, 2020 yılında derin deniz sondajlarında dünyada gerçekleştirilen en büyük keşfi yaptıklarını kaydetti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın haziranda vatandaşa 135 milyar metreküplük Amasra-1 kuyusu müjdesini verdiğini dile getiren Dönmez, "Bu bölgelerde üretim kuyularına devam ediyoruz. Şu anda 9'uncu kuyuyu açıyoruz Türkali-8'le birlikte. İnşallah önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde Sakarya Gaz Sahası'na komşu yeni bir alanda daha keşif amaçlı bir sondaj hazırlığı içindeyiz. Öyle temenni ediyorum ki 2022'de de benzer bir müjdeyi halkımızla paylaşmış olacağız." diye konuştu.

2024 Kurbanlık fiyatları güncellendi! Küçükbaş ve Büyükbaş kurbanlık fiyatları ne kadar, kaç TL? 2024 Kurbanlık fiyatları güncellendi! Küçükbaş ve Büyükbaş kurbanlık fiyatları ne... Haberi Görüntüle

'2023'ÜN İLK ÇEYREĞİNDE KARADENİZ GAZINI VATANDAŞIMIZLA BULUŞTURMAK HEDEFİMİZ'

Kuyu açma işlemleri devam ederken karada da Filyos'ta Karadeniz gazını işleyecek tesisin çalışmalarının devam ettiğini aktaran Dönmez, "Onlar da süratle başladılar. Hedefimiz, 2023'ün ilk çeyreğinde Karadeniz gazını vatandaşımızla buluşturmak. BOTAŞ da ana iletim hattına bağlamak için gerekli hazırlıklarını, projelerini yaptı, ihale süreçleri devam ediyor. O da iş planına uygun olarak ilerleyecek." ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading