Yandex Metrica
SON DAKİKA
Bakan Dönmez'den elektrik zirvesi sonrası ilk açıklama: Temel sorun üretim maliyetleri

Bakan Dönmez'den elektrik zirvesi sonrası ilk açıklama: Temel sorun üretim maliyetleri

Enerji şirketleriyle görüşen Bakan Dönmez, toplantı sonrası konuştu. Bakan Dönmez, "Temel sorun elektrik üretim maliyetleri. 100 TL'lik elektrik maliyetinin 50 TL'sini devlet ödüyor" şeklinde açıklama yaptı.

Ekonomi

23.01.2024, 18:48

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bugün bakanlıkta 21 elektrik dağıtım şirketinin sahipleri ve üst yönetimleri ile saat 14.00'te bir araya geldi. Yapılan toplantıda altyapı yatırımları ve mevcut durum görüşüldü. Elektrik faturaları fiyatlandırmasına ilişkin atılacak adıma ilişkin detaylar masaya yatırıldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Ankara’da Elektrik Dağıtım Sektörü Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu.

Akaryakıt fiyatları cep yakıyor! Benzin ve motorine çifte zam geldi!... Haberi Görüntüle

'AYRINTILI BİR ŞEKİLDE PAYLAŞTIK'

Bakan Dönmez yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; ''Yapılması gerekenleri ayrıntılı bir şekilde paylaştık. İletim ve dağıtım ağlarımızı ihtiyaca göre yeniliyoruz. Konuyu tüm şeffaflığıyla kamuoyuyla paylaştık. Halktan ve tüm paydaşlarımızdan gelen önerilere göre çalışmalarımıza devam edeceğiz.'' 

Gram altın sonrası o altında da kıtlık yaşanabilir! Uzman isim... Haberi Görüntüle

'TEMEL SORUN ÜRETİM MALİYETLERİ'

''Temel sorun elektrik üretim maliyetleri'' diyen Bakan Dönmez, ''Enerji fiyatları küresel bir sorun hale geldi. Elektrik üretiminin temel ham maddelerinden olan kömür fiyatları 5 kat arttı. Geçtiğimiz yıl tonu 50 dolar olan kömür 200-250 dolara geldi. Doğal gaz fiyatları 10 kat arttı. Dünyada ciddi bir enerji darboğazı söz konusu. Temel sorun elektrik üretim maliyetleri. Geçen yıl enerji ürünlerine devlet desteği 165 milyar TL. 100 TL'lik elektrik maliyetinin 50 TL'sini devlet ödüyor. Dar gelirli için yüzde 75 doğalgaz desteği sağladık. Enerji fiyatları küresel bir sorun haline geldi. Uyarılarımızı yaptık, verimli bir toplantı oldu." diye konuştu.

Emekli vatandaşlar için yeni formül! Hazırlıklar tamamlandı! İşte emekliler için... Haberi Görüntüle

'HENÜZ NET BİR ŞEY ORTAYA ÇIKMADI'

Dönmez enerji faturaları konusuyla ilgili daha önce çeşitli sosyal kesimlerden indirimli elektrik tarifesinden yararlanmaya dönük taleplerin olduğunu ifade ederek "Hem Bakanlığımız hem de Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu bu talepleri değerlendiriyor. Henüz net bir şey ortaya çıkmadı, çıkınca kamuoyuyla paylaşacağız. Esnaflarımız, küçük işletmeler ve birtakım STK'lerden gelen talepler var. Hepsini değerlendiriyoruz" diye konuşmuştu.

Akrabalardan nakit para istemeye son! O banka 15 bin TL... Haberi Görüntüle

KILIÇDAROĞLU'NUN PROVOKASYON ÇAĞRISI

CHP lieri Kılıçdaroğlu'nun fatura çağrısına yanıt veren Bakan Dönmez, ''Demokratik sınır ve nezaketler içerisinde her türlü eleştiriye, görüşe sonuna kadar açığız. Ancak provokasyondan medet umanların da her zaman karşısında olacağız.'' dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading