Yandex Metrica

Bakan Dönmez'den doğalgaz ve Saros Körfezi açıklaması: Ocak ayında devreye alacağız

Bakan Dönmez'den doğalgaz ve Saros Körfezi açıklaması: Ocak ayında devreye alacağız

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Türk Akım boru hattında fule yakın çalışıyoruz. Saros Körfezi FSRU inşallah Ocak ayında devreye girecek" açıklamasında bulundu.

Ekonomi

23.01.2024, 20:10

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakan Dönmez, Türk Akım'da tam kapasiteye yakın çalışıldığını, kontrat kapasitesi ile boru kapasitesi arasında çok fark olmadığını söyledi.

Doğalgaz depolarının sürekli kullanılacağı düşüncesinin yanlış olduğuna dikkati çeken Bakan Dönmez, "Depolar boru gazının karşılayamadığı ihtiyacı karşılamak için oluşturuldu. Kaynaklardan birinde sorun olabilir, geçen sene olduğu gibi. Onları dikkate aldığımızda depolar kritik." dedi.

Ambalaj fiyatını değiştirmek suç olacak! Fahiş fiyatlara kesin çözüm: Etiket vurgununu bitirecek hamle! Ambalaj fiyatını değiştirmek suç olacak! Fahiş fiyatlara kesin çözüm: Etiket... Haberi Görüntüle

''OCAK AYINDA DEVREYE ALACAĞIZ''

Saros Yüzer LNG Depolama ve Gazlaştırma Ünitesi'nin ocak ayında devreye alınacağına dikkat çeken Bakan Dönmez, Umman ile LNG alımı konusunda da müzakerelerin devam ettiğini ve olumlu olduğunu ifade etti.

Savaş öncesi piyasalar: İslam Memiş ons altının kaç bin dolara yükseleceğini açıkladı Savaş öncesi piyasalar: İslam Memiş ons altının kaç bin dolara... Haberi Görüntüle

''YENİLENEBİLİR ENERJİN PAYI BU YIL DAHA YÜKSEK''

Bakan Dönmez, elektrik üretiminde yenilenebilir enerjinin payının bu yıl daha yüksek olduğunu belirtti. Dönmez "Hem mevsimsel koşullar var hem de elektrik üretiminde yenilenebilir enerjinin payı bu yıl daha iyi. Geçen yıl kurak geçmişti. Onu mecburen gazla telafi ettik. Bu yıl doğal gaz tüketimi geçen yıla göre yüzde 10-12 daha az olur." ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading