Yandex Metrica

Bakan Dönmez bor üretiminde rekoru açıkladı: 1 milyar 300 milyon dolar kazanç sağlandı

Bakan Dönmez bor üretiminde rekoru açıkladı: 1 milyar 300 milyon dolar kazanç sağlandı

Son dakika haberleri... Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Kütahya Emet'te 5 bin ton üretim kapasiteli yeni bor karbür tesisinin projesine başlıyoruz. Bor karbürün artık yeni adresi Türkiye olacak. İnşallah 2023’ün ilk ayında 1000 ton kapasiteli bor karbür tesisimizi devreye alıyoruz." şeklinde açıklamada bulundu. Bakan Dönmez, bu yıl kendi rekorunu kıran Eti Maden'in 2 milyon 650 bin ton rafine bor satışıyla ülkeye 1 milyar 300 milyon dolar kazanç sağladığını bildirdi.

Ekonomi

23.01.2024, 20:13

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 2. Bor Çalıştayı'na katıldı. Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Dönmez, 5 bin ton üretim kapasiteli yeni bor karbür tesisinin müjdesini verdi.

BES'te yeni dönem başlıyor: BES'i bozmadan kısmi para çekmek artık mümkün BES'te yeni dönem başlıyor: BES'i bozmadan kısmi para çekmek artık... Haberi Görüntüle

''ARTIK YENİ ADRES TÜRKİYE OLACAK''

Bakan Dönmez, "Kütahya Emet'te 5 bin ton üretim kapasiteli yeni bor karbür tesisinin projesine başlıyoruz. Milli savunma alanında ve yurt dışı piyasalarda oldukça önemli olan, aşınmaya dayanıklı makine parçalarının üretiminde ve nükleer santrallerde kullanılan bor karbürün artık yeni adresi Türkiye olacak." şeklinde açıklamada bulundu.

Magnum dondurmaları neden toplanıyor? Magnum dondurmaları nerelerde, hangi ülkelerde toplanıyor? Magnum dondurmaları neden toplanıyor? Magnum dondurmaları nerelerde, hangi ülkelerde toplanıyor? Haberi Görüntüle

1 MİLYAR 300 MİLYON DOLAR KAZANÇ SAĞLANDI

''Eti Maden yüzde 95 kapasiteyle çalışarak tam 2 milyon 650 bin ton rafine bor satışı yaparak ülkemize 1 milyar 300 milyon dolar kazanç sağlamıştır.'' diyen Bakan Dönmez, ''İnşallah Eti Maden Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında da yeni bir rekorla bu rakamları da aşacaktır. Yeni stratejimizle; bor karbür, ferrobor ve lityum tesislerimizi hayata geçirdik. İnşallah 2023’ün ilk ayında 1000 ton kapasiteli bor karbür tesisimizi devreye alıyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Tüm haneler başvuracak! PTT'den TCKN'ye 3 bin 504 TL yatıyor! İşte detaylar... Tüm haneler başvuracak! PTT'den TCKN'ye 3 bin 504 TL yatıyor!... Haberi Görüntüle

DÜNYADA İLK DEFA UYGULANAN YÖNTEM

E-mobilite için de dünyada ilk defa uygulanan bir yöntemle sıvı bor atıklarından lityum ürettilklerini belirten Bakan Dönmez, ''Elektrikli araçlarla birlikte kullanım alanı yaygınlaşan e-mobilite için de dünyada ilk defa uygulanan bir yöntemle sıvı bor atıklarından lityum ürettik. İlk üretim fazımıza pilot tesisimizde yıllık 10 ton ile başlamıştık. Orada esas üretime teşkil edecek parametreleri topladık. Hepsini değerlendirdik. İnşallah 2023 Ocak ayında yıllık 600 ton üretim yapacak Kırka’daki lityum karbonat tesisimizin ihalesini gerçekleştireceğiz. En kısa zamanda da inşallah tesisimizin temelini atacağız. İlerleyen zamanlarda Bandırma’da yıllık 100 ton üretecek ikinci lityum karbonat tesisimizin temelini atacağız.'' dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading