Yandex Metrica
SON DAKİKA
Bakan canlı yayında açıkladı: Temeli atılacak 5 bin ucuz konutun illeri belli oldu

Bakan canlı yayında açıkladı: Temeli atılacak 5 bin ucuz konutun illeri belli oldu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 25 Ekim'de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından temeli atılacak 5 bin konutun hangi illerde olacağını açıkladı.

Ekonomi

23.01.2024, 19:52

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TV100 kanalında, "İlk Evim İlk İş Yerim" projesinde merak edilenleri ve gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Başvuru sayısının 5 milyona yaklaştığını belirten Bakan Kurum, 25 Ekim tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından temeli atılacak 5 bin konutun adresini verdi.

Nakit paraya ihtiyaç duyanlara o bankadan kampanya! 100.000 TL ihtiyaç... Haberi Görüntüle

"5 MİLYONA YAKIN BAŞVURUNUN 1 MİLYON 714 BİNİ GENÇLERİMİZ"

"Projeye başvuracak gençler, taksitleri nasıl ödeyecek?" sorusunu yanıtlayan Bakan Kurum, "Gençlerimizin bu projeye güvenini başvuruyla birlikte görüyoruz. 5 milyona yakın başvurunun 1 milyon 714 bini gençlerimiz. Bu önemli bir rakam." diye konuştu.

Ramazan bayramında 2500 TL destek: 2024 Ramazan yardımı için kimler... Haberi Görüntüle

ORTA GELİR GRUBUNA İLİŞKİN SOSYAL KONUT PROJESİ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye'de yıllık yaklaşık 600 bin yeni konut yapıldığını belirterek "Arz talep dengesiyle alakalı. Ben burada talep karşısında arzı artırıyorum. Şimdi orta gelire de yapacağız. Orta gelire de arkasından proje açıklayacağız. Dolayısıyla o 600 bin içerisinde de orta gelirin alabileceği şartları sağlamaya çalışacağız. Bunu da Hazine ve Maliye Bakanlığımız ve Emlak Konut'la çalışıyoruz. Bu projeyi açıkladık kiralar ve konut fiyatları düştü, düşmeye de devam edecek." dedi.

İşte Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin ilk etabında temellerin atılacağı o iller...

Ankara - Afyon - Amasya - Aydın - Bolu - Diyarbakır - Elazığ - Erzurum - Kahramanmaraş - Kırşehir - Manisa - Muğla - Tunceli - Uşak - Yozgat - Zonguldak

EMEKLİNİN BEKLEDİĞİ EK ZAM! Emekli maaşlarına ek zam gelecek mi?... Haberi Görüntüle

ERDOĞAN: 5 MİLYONA DAYANAN BİR MÜRACAT VAR

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün akşam katıldığı televiyon programında sosyal konut projesine ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; "Biz şu anda bu attığımız adımla bir defa yeniden bir tarih yazıyoruz. Gençlerimizin başvuru sayısı 1 milyon 715 bin. Bak gençler bile bu işi senden iyi kavramış vaziyette. 5 milyona dayanan bir müracaat var ve projelerimizde ilk kazmayı inşallah 25 Ekim'de vuruyoruz. Derdimiz Türkiye'nin dört bir yanında, nerelerde TOKİ olarak konut yapımına başlayacaksak, hepsine aynı anda bir defa temelleri atalım, bu işi başlatalım istiyoruz. En kısa zamanda kura tarihlerimizi de açıklayarak bu adımları atacağız."

SGK inceleme başlattı! Emekliler dikkat: SGK maaşları kesmeye başladı mutlaka... Haberi Görüntüle

''ARSA SAYISI ARTACAK''

Arsa sayısının artacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdi ben 'arsamı alır, evimi kendim yaparım' diyenlere yönelik de mevcut rakamı artırmak suretiyle belki bunu 1 milyona, belki daha fazlaya çıkarmak suretiyle, yine kuraya tabi tutmak suretiyle, istiyoruz ki biz vatandaşlarımıza bu sayıyı artırarak, böyle bir imkan tanıyalım. Rakam 5'i yakalayınca şimdi bize yeni bir adım atmak, bu noktada yeni bir zemin hazırlamak için böyle bir adımı bakanımla da konuştuk, 'bunu yapalım' dedik. Şu anda Çevre Şehircilik Bakanlığımız ekibiyle bütün buralarda araştırmaları yapıp, planlamayı yapacaklar. Bu planlamayı yaptıktan sonra da 'hangi ilde ne kadar arsa' biz takdim edeceğiz. Bunun adımını inşallah bu kura çekiminden önceye yetiştireceğiz. 1 milyon arsa. Fazla olabilir ama az olmayacak." dedi.

KONUT FİYATLARI

2+1 konut: 
608 bin lira (2 bin 280 lira taksit, 240 ay vade)
3+1 konut: 850 bin lira (3 bin 187 lira taksit, 240 ay vade)
Başvuru bedeli: 500 lira

ARSA FİYATLARI

350-500 metrekarelik arsalar: 192 bin 500 lira (1604 lira taksit, 10 yıl vade)
Hisseli parseller: 
112 bin 500 liradan başlayan fiyatlarla (937 liradan başlayan taksit, 10 yıl vade)
Başvuru bedeli: 500 lira

İŞ YERİ FİYATLARI

350-350 bin liradan başlayan fiyatlarla (2 bin 633 liradan başlayan taksit, 120 ay vade)


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading