Yandex Metrica

Bakan Bilgin'den Temmuz ayı emekli maaşına dair müjde geldi! 'Emeklilerin yüzü gülecek' deyip açıkladı!

Bakan Bilgin'den Temmuz ayı emekli maaşına dair müjde geldi! 'Emeklilerin yüzü gülecek' deyip açıkladı!

Enflasyon değerlerinin yeniden hesaplanıp, emekli ve memur zamlarının görüşüleceği Temmuz ayına dair Bakan Bilgin'den yüzleri güldüren haber geldi. Detaylar haberimizde...

Ekonomi

23.01.2024, 19:10

Türkiye'de en düşük emekli maaşı 2 bin 500 liradan hesaplara yatıyor. Emekliler ise maaşlarının en düşük asgari ücret tutarı olan 4 bin 253 liraya çıkarılmasını istiyor. Emekliler şartlarının iyileştirmesini beklerler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den de konuya ilişkin açıklamlar geldi.

Hükümet kamuoyunda gelen zam taleplerini değerlendiriyor.  Vedat bilgin, emekli bayram ikramiyeleriyle ilgili NTV ekranına çıkıp, 'Emekliye bayram ikramiyesi bir maaş gibi değil adı üstünde ikramiye dolayısıyla gündemimizde ikrmiyeye zam konusu gündemde değil açıklaması yapmıştı. Emekliye bayram ikramiyesinin tutarı bireyselde bin 100 lira gibi gözükse de kamuya çıkan yükü 25 milyar lira' açıklaması yapmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da emekli bayram ikramiyelerine zam yapılmayacağını kabul etmiş, Bilgin'in yaptığı açıklamalara 'O ne dediyse doğrudur' diyerek zam tartışmalarına kapıyı kapatmıştı. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin şimdi de emeklilere maaş artırımı açıklaması yaptı. Tüm emeklilerin gözü kulağı bu açıklamaya dikkat kesildi. 

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan çiftçiye destek! Tam 21.1 milyar TL... Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan çiftçiye destek! Tam 21.1 milyar TL... Haberi Görüntüle

"EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI YÜZ GÜLDÜRECEK"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Temmuz ayında emeklilerin yüzü gülecek" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Isparta’ya geldi. Şehirde birtakım temas ve ziyaretlerde bulunan Bakan Bilgin, "Önümüzdeki Temmuz ayında emeklilerimizin en düşük emekli maaşını onların yüzünü güldürecek bir seviyeye çıkaracağız. Başka bir tarihi adım daha attık. Enflasyon yüzde 36 iken asgari ücreti yüzde 50 arttırdık. Dolayısıyla bugün enflasyon daha hızlı arttığı için bir miktar aşınma olmuş olabilir, ama biz bunu da bugünkü enflasyonla mücadele programımızın içerisinde değerlendirip ölçüyoruz. Netice itibari ile gelecek Aralık ayında bu konuyu yeniden ele aldığımız zaman hiç kimsenin beklemediği sosyal refah içeren bir artışı gerçekleştireceğimizi toplum tahmin ediyordur. Çünkü biz bunu geçtiğimiz Aralık ayında başardık yeni yıla asgari ücrette yüzde elli zamla girdik. Son olarak ise asgari ücret düzeyindeki bütün ücret gelirlerinin vergisini kaldırdık’’ diye konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading