Yandex Metrica
SON DAKİKA
Bakan Bilgin'den son dakika EYT açıklaması! Elinizi çabuk tutun, bu tarihe kadar...

Bakan Bilgin'den son dakika EYT açıklaması! Elinizi çabuk tutun, bu tarihe kadar...

Milyonlarca vatandaşın sabırsızlıkla beklediği EYT için Aralık ayında emeklilik yolu açılıyor. Vatandaşlar ocak ayı ile birlikte dilekçe vermeye başlayacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT hakkında son bilgileri paylaştı ve "Elinizi çabuk tutun" uyarısında bulundu.

Ekonomi

23.01.2024, 20:02

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in "Aralık ayının ilk haftasında çalışma biter bitmez de meclise intikal ettireceğiz" açıklamasının ardından milyonlarca emekli adayı, "EYT ne zaman çıkacak? EYT Aralık ayında çıkacak mı?" sorularının yanıtını araştırıyor.

Emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesi için mevcut yasaya göre; öncelikle istenen prim gün sayısını yıl ve yaş  şartlarını karşılamak gerekiyor. SSK'da 8 Eylül 1999 öncesi için primler sigorta giriş tarihine göre 5000 ile 5975 gün arasında değişiyor. Bu tarihten sonra işe girenler için yıl şartı kalkarken prim şartı 7 bin güne çıkıyor. Bağ- Kur'da ise kadınlar için 7200 erkekler için 9 bin gün prim gerekiyor.

Tarım Kredi Marketlerinde dev Ramazan indirimi! (27 Mart-14 2024) Nisan... Haberi Görüntüle

3 ÇOCUĞA KADAR DOĞUM BORÇLANMASI

Erkekler askerlikte geçen sürelerin parasını ödeyerek, kadınlar da sigortadan sonraki 3 çocuğa kadar doğum borçlanması yapabiliyor. Her bir çocuk için 720 gün satın alınabiliyor.

Böylece üç çocuk için 2316 gün satın almak mümkün oluyor. Gurbetçiler ise yurtdışındaki günlerini satın alarak Türkiye'den emekli olabiliyor.

ŞOK Markete o ürünler kapış kapış satıldı! 24-26 Mart 2024... Haberi Görüntüle

UCUZ BORÇLANMA ÖNERİSİ

Prim satın alma işlemlerinde en düşük ödeme asgari ücretten hesaplanıyor. Tavan tutar ise bunun 7.5 katı. Ödeme miktarları brüt ücretin yüzde 32'si olarak hesaplanıyor. Bugün 6 bin 471 lira olan brüt asgari ücrete göre en düşük aylık ödeme 2 bin 70 lira olarak alınıyor.

Aralıka ayında detaylar belli olacak. Ancak uzmanlar daha hesaplı borçlanma imkanı için vatandaşların ellerini çabuk tutmaları önerisinde bulundu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading