Yandex Metrica

Bakan Bilgin'den asgari ücret ve EYT açıklaması! Yaş sınırı olacak mı?

Bakan Bilgin'den asgari ücret ve EYT açıklaması! Yaş sınırı olacak mı?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, memur maaşları ile ilgili imzaladıkları madde olduğuna dikkat çekerek, "Enflasyon farkını toplu sözleşmelerde veriyoruz. Bu sene de enflasyon üzerinde artış vereceğiz." ifadesini kullandı. EYT'de yaş şartına vurgu yapan Bakan Bilgin, "Çalışmalar tamamlandıktan sonra belli olacak" dedi.

Ekonomi

23.01.2024, 20:13

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin emekli ve memur maaş zamlarına ilişkin, "Aralık ayı enflasyonu açıklandıktan sonra Ocak ayında belli olacak. Aralık ayında enflasyon düşüşü devam edecek. Biz tüm bunları değerlendirerek alım gücünü destekleyecek oranda karar vereceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Bilgin'in açıklamaları şu şekilde; :

"Bitmemiş tamamlanmamış çalışmayı önceden açıklamak doğru olmaz. Biz ücret artışların dışında memur ve çalışanlarımızın ücretlerine çok önemli katkı yaptık. Ücret düzeyinde alınan vergileri vergi dışı bıraktık. Bu tüm ücretlere yansıdı. Şimdi bir başka şey daha yapılıyor.

O ürüne çok büyük zam geldi! Almak isteyenler için yeni fiyat tarifesi açıklandı O ürüne çok büyük zam geldi! Almak isteyenler için yeni... Haberi Görüntüle

'VERGİ DİLİMLERİ ÇALIŞMASI'

Maliye Bakanımızla talepleri birlikte değerlendirdik. Vergide dilimleri için çalışma yapılıyor.. Maliye Bakanımız bunu açıkladığı zaman çok önemli etkisi olacak. Kamu çalışanların ücretlerini çok rahatlatacak. 'Ocak ayında aldığımız maaşı neden Temmuz'da alamıyoruz' eleştirileri ortadan kalkacak.

Fiyatlarda düşüş sürüyor: Altın güne nasıl başladı? 24 Nisan Çarşamba altın fiyatları Fiyatlarda düşüş sürüyor: Altın güne nasıl başladı? 24 Nisan Çarşamba... Haberi Görüntüle

"BAĞKUR'LULAR İÇİN DÜZENLEME"

En alt düzeyde ücret alan emekliler var. Çok düşük kaldı. Açıklandığı gün fena değildi, enflasyon şartları içinde az kaldı. Bunlar kim? Prim gün sayılarını tamamlamamışlar, daha çok Bağkur'lular. Devlet 'bu insanlarımıza borçlanma imkanı getirelim' demişler. Prim borçlarını bağladıkları emekli maaşından ödenmiş. Bir sosyal destek bu. Bunların sayısı 500 bin civarında. Bunları da biz nasıl sosyal devlet ücretsiz, gelirsiz kimseyi bırakmaz diye bir düzenleme yaptıysa, bunlar da yeniden ele alınarak düzenlenecek.

Merkez Bankası'nın faiz kararı yarın belli olacak! Faiz artışı devam edecek mi? İşte ekonomistlerin tahminleri... Merkez Bankası'nın faiz kararı yarın belli olacak! Faiz artışı devam... Haberi Görüntüle

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI...

En düşük emekli maaşı ne olabilir sorusunu, bütün bu zamlar, oranlar belirlendikten sonra ortaya çıkacak. Emekli maaşları primle ilişkilidir. Kimse prim ödemesin diye muhalefet söylüyor. Bu bağlantıyı ortadan kaldıran bir şey. Biz prim ödeyerek emekli maaşı alıyoruz. Asgari ücretle bunu birbirine karıştırmamak lazım. Prim ödemese de emekli maaşı verelim mantığı sürdürülebilir değil."

2024 Trafik sigortasına zam geldi mi? Mayıs ayında trafik sigortası ne kadar aratacak? 2024 Trafik sigortasına zam geldi mi? Mayıs ayında trafik sigortası... Haberi Görüntüle

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR AÇIKLAMASI: YAŞ ŞARTI OLACAK MI?

EYT ile ilgili Fuat Bey'in açıklamasını şimdi sizden öğrendim. Tabii biz görüşlerimizi, zaman zaman bir araya gelip paylaşıyoruz. Teknik çalışmaları tamamlanmamış çalışma. EYT deyince 8 Eylül 1999'dan önce işe başlamış olanlar. Bunların bazı istisnaları var. Doğum yapmış hanımların, askerlik yapmış olanların borçlanması var. Birkaç istisnai durumlar var. Onların dışında en çok sorulan soru; prim gün sayım eksik, borçlanabilir miyim? 1999'dan sonra işe girdilerse EYT'yi kapsamayacaktır. Mevcut yasamızda olan haklar devam edecek. Yurt dışında çalışanlar var. Olağanüstü bizim kurumlarımıza müracaat edenler var. Orada da benzer kafa karışıklıkları var. Onlar da 'prim gün sayılarımızı tamamlayalım, emekli olalım' diye kuyruklar oluşturuyor. Onlarda da aynı şey geçerli. EYT 8 Eylül 1999 öncesi işe başlamayı zorunlu kılıyor. Dünyanın neresinde olursanız olun. Aksi takdirde borçlanarak olmaz.

EYT'de yaş şartına vurgu yapan Bakan Bilgin, "Çalışmalar tamamlandıktan sonra belli olacak" ifadesini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading