Yandex Metrica
SON DAKİKA
Bakan Bilgin cevapladı! EYT'liler 2 bin TL'lik bayram ikramiyesinden yararlanabilecek mi?

Bakan Bilgin cevapladı! EYT'liler 2 bin TL'lik bayram ikramiyesinden yararlanabilecek mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emekliye yönelik müjdesinin ardından en düşük aylığı 5.500 liradan 7.500 TL'ye yükseltildi. Emeklileri sevindiren bir diğer gelişme ise emekliye bayram ikramiyesi 1.100 liradan 2 bin TL'ye yükseltildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise EYT'lilerin bayram ikramiyesinden faydalanıp faydalanamayacağı konusuna açıklık getirdi.

Ekonomi

23.02.2024, 03:57

Son dakika... EYT'lilerin 2 bin liraya yükseltilen bayram ikramiyesinden faydalanıp faydalanamayacağı merak edilirken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin konuya açıklık getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 milyon emekliyi sevindirecek zam açıklamasını geçtiğimiz gün yapmıştı. En düşük emekli aylığının 5.500 liradan 7.500 TL'ye yükseltilmesinin ardından emekliye bayram ikramiyesi de 1.100 liradan 2 bin TL'ye çıkarıldı.

Emeklileri ilgilendirecek maaş zammına ilişkin yasal düzenleme dün Meclis'e sunulan torba yasa teklifine eklendi. Emekli aylığının yanı sıra bayramlarda verilen ikramiye 900 liralık artışla 2000 liraya ulaştı. Buna göre, her emekli vatandaşa Ramazan ve Kurban bayramında toplamda 4 bin lira bayram ikramiyesi ödenecek. Emekli vatandaşlara ilk zamlı bayram ikramiyesi 17 Nisan'dan itibaren ödenmeye başlayacak.

Son dakika... Fed mart ayı faiz kararını açıkladı Haberi Görüntüle

18 MADDELİK TORBA YASA TEKLİFİ MECLİS'TE

TBMM Başkanlığı'na sunulan 18 maddelik yasa teklifinin gelecek hafta salı günü Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmesi bekleniyor. Teklifte bayram ikramiyelerine ilişkin düzenlemenin yer aldığı 10. maddede "Bayramın içinde bulunduğu ayda gelir ve aylık alma şartıyla Ramazan ve Kurban bayramında ödenmekte olan 1.100'er TL'nin 2.000 liraya yükseltilmesi öngörülmektedir" denildi.

Cepler para dolacak! Turgut Altınok seçime 4 gün kala müjdeyi... Haberi Görüntüle

EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI 7 BİN 500 TL OLACAK

Torba yasa teklifinde yer alan 11. maddede de ise emekli aylığı için "Yaşlılık, malullük, ölüm aylığı almakta olan emeklilerimize ve hak sahiplerine dosya bazında 5.500 lira olarak öngörülen aylık asgari ödeme tutarı 7.500 liraya yükseltilmesi amaçlanmıştır" hükmüne yer verildi.

DMM'den Bakan Şimşek'in bankacılara faiz artırma talimatı verdiği iddiasına yalanlama Haberi Görüntüle

BAKAN BİLGİN: EYT'LİLER DAHİL 15,6 MİLYON EMEKLİ FAYDALANACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT'lilerin merak ettiği bayram ikramiyesi konusuna açıklık getirdi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Bilgin en düşük emekli maaşına yapılan artıştan sonra Bayram ikramiyesinin yüzde 82 zamla 2000 TL'ye yükseldiğini söyledi. Bakan Bilgin açıklamasında, "Bu düzenlemeden EYT kapsamında emekli olacaklar dahil olmak üzere 15,6 milyon emeklimiz yararlanacak. Türkiye Cumhuriyeti sosyal devlet anlayışıyla emeklilerinin yanında." ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading