Yandex Metrica

Sitede Ara

Bakan Bilgin açıkladı! Asgari ücrete yeni zam gelir mi? EYT'de ilk maaşlar ne zaman ödenecek?

Bakan Bilgin açıkladı! Asgari ücrete yeni zam gelir mi? EYT'de ilk maaşlar ne zaman ödenecek?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, katıldığı televizyon programında asgari ücret, EYT, sözleşmeli çalışanların kadroya geçmesiyle ilgili birçok önemli konuda açıklamalarda bulundu.

Ekonomi

23.01.2024, 22:18

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin katıldığı programda yapılan çalışmalarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

Bakan Bilgin'in açıklamalarından öne çıkan başlıklar...

Türkiye'nin büyümede OECD'de 2. ülke konumunda olduğunun altını çizen Bakan Bilgin, "MF programları istikrarsızlık getirir.Türkiye pandeminin getirdiği olumsuzluğa dalgalanmalara rağmen büyümesini sürdürdü.Girişimcilerimiz kalkınmada başroldedir." dedi. 

Hesaplamalar sil baştan! Emeklilere ve memurlara yapılacak zamda yeni dönem: Eşitleme olacak mı? Hesaplamalar sil baştan! Emeklilere ve memurlara yapılacak zamda yeni dönem:... Haberi Görüntüle

ASGARİ ÜCRETE YENİ ZAM GELİR Mİ?

Bakan Bilgin asgari ücrete yeni bir zam gelir mi sorusunda şu yanıtı verdi; "Bir zam beklemiyorum. Olağanüstü bir durum olursa düşünülebilir. Asgari ücrete ara zam gelmeyecektir. Enflasyonun yüzde 20'lere gerilere düştüğü bir ortam var. Asgari ücreti 455-460 dolar seviyesine çıkararak Türkiye'nin ekonomik gücünü gösterdik."

Araç sahipleri dikkat! Benzin ve motorin fiyatlarına zam geldi mi? 21 Nisan 2024 akaryakıt fiyatları Araç sahipleri dikkat! Benzin ve motorin fiyatlarına zam geldi mi?... Haberi Görüntüle

140 BİN PERSONELE KADRO YOLU

Sözleşmeli personelin kadro çalışmasıyla ilgili olarak Bakan Bilgin, Haklarını düzenleyeceğiz. Onları bu endişeden kurtaracağız.Netleşen bir takvim yok. Dosyamız netleşince açıklayacağız.Kamu da daha adil bir düzenleme beklentisi vardı." dedi. 

Bakan Yumaklı duyurdu: Ödemeler hesaplara yatırıldı Bakan Yumaklı duyurdu: Ödemeler hesaplara yatırıldı Haberi Görüntüle

EYT'DEN SON DURUM NE?

EYT'lilerin ilk maaşlarıyla da ilgili açıklama yapan bilgin, "EYT'lilerin ilk maaşı 1 Mart'ta ödenmesini bekliyoruz. Buna hazırlıklarımızı yaptık. Sarkma olmaz ama daha erken olabilir. Süreç Meclis'in iradesinde.EYT'li maaşlarına az zam iddiası asılsızdır.Geçici işçi sorununu seçim öncesi çözeceğiz. EYT'den sonra Meclis'e getireceğimiz konulardan birisi de budur." ifadelerini kullandı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading