Yandex Metrica

Bağ-Kur emekli maaşı ne kadar olacak? Emekli maaş zammından Bağ-Kur emeklisi yararlanacak mı?

Bağ-Kur emekli maaşı ne kadar olacak? Emekli maaş zammından Bağ-Kur emeklisi yararlanacak mı?

En düşük emekli maaşının ne kadar olduğu Bağ-Kur emeklisi tarafından araştırılıyor. Konuya ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin emekli maaşına yapılacak olan zamla ilgili açıklamalarda bulundu. Peki, Bağ-Kur emekli maaşı ne kadar olacak? Emekli maaş zammından Bağ-Kur emeklisi yararlanacak mı?

Ekonomi

05.03.2024, 17:56

Bağ-Kur emeklisi vatandaşlar maaş zamlarından yararlnacağı ile ilgili araştırmalara başladı. Vatandaşlar maaş zamların ne kadar olacağına dair araştırmlara başlamış durumda. Peki, Bağ-Kur emekli maaşı ne kadar olacak? Emekli maaş zammından Bağ-Kur emeklisi yararlanacak mı?

"EMEKLİLERİN HAYATINDA CİDDİ RAHATLAMA SAĞLANCAK"

En düşük emekli maaşının ne kadar olacağına ilişkin Bakan Bilgin’den açıklama geldi:

Bakan Bilgin, en düşük emekli aylığı ve bayram ikramiyesiyle ilgili çalışmanın EYT düzenlemesi kapsamında emekli olanları da kapsayacağını bildirdi ve sözlerine şunları ekledi:

"Önerilerimizi Cumhurbaşkanımızın olumlu değerlendireceğini ümit ediyorum. Bu çalışma emeklilerin hayatında ciddi rahatlama sağlayacak."

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, önceki gün yaptığı açıklamada emeklilere Kurban ve Ramazan bayramlarında verilen bin 100 liralık ikramiyelerin, en düşük emekli aylığı olan 5 bin 500 liraya yükseltilmesini istemişti.

Görüşmenin bu talep üzerine planlandığı öğrenilirken, emeklilere verilecek yeni ikramiye tutarlarının da belirlenmesi öngörülüyor.

19 Nisan piyasalar haftayı nasıl kapattı: Altın, dolar, Euro fiyatlarında son durum ne? 19 Nisan piyasalar haftayı nasıl kapattı: Altın, dolar, Euro fiyatlarında... Haberi Görüntüle

EN DÜŞÜK BAĞ-KUR MAAŞI NE KADAR OLMUŞTU?

Bağ-Kur tarım önceki maaş: 3 bin 500 TL
Zamlı maaş: 5 bin 500 TL

Bağ-Kur esnaf önceki maaş: 4 bin 196 TL

Zamlı maaş: 5 bin 500 TL

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading