Yandex Metrica

Azerbaycan Türkiye'ye acil durum doğalgaz ihracına başladı!

Azerbaycan Türkiye'ye acil durum doğalgaz ihracına başladı!

Tüm dünyayı etkileyen enerji krizi sürerken Azerbaycan, Türkiye'ye 170 milyon metreküplük acil durum gazı tedarik etmeye başladı. Ocak ayında günlük 5 milyon metreküp ile başlanan doğal gaz tedarikinin Şubat sonuna kadar süreceği bildirildi.

Ekonomi

23.01.2024, 18:47

Son dakika haberine göre, Azerbaycan Türkiye’ye 170 milyon metreküplük acil durum gazının ihracına başladı.

JP Post Bank'ın sisteminde arıza çıktı: Japonya'da 1,2 milyon para transferi gerçekleştiremedi! JP Post Bank'ın sisteminde arıza çıktı: Japonya'da 1,2 milyon para... Haberi Görüntüle

GAZ TEDARİKİ ŞUBAT AYININ SONUNA KADAR DEVAM EDECEK

Gaz tedarikinin günlük 5 milyon metreküp civarında olduğu, Ocak ayının son haftasında başladığı ve Şubat sonuna kadar süreceği belirtildi.

Türkiye 2021’de 8,5 milyar metreküp ile Azerbaycan gazının en büyük alıcısı konumunda. Azerbaycan ayrıca İtalya, Yunanistan , Bulgaristan ve Gürcistan’a da gaz satıyor.

'Ayrışmanın Ortasında Dayanıklılık 'başlığıyla yayımlandı! IMF, Türkiye için büyüme tahminini açıkladı! 'Ayrışmanın Ortasında Dayanıklılık 'başlığıyla yayımlandı! IMF, Türkiye için büyüme tahminini... Haberi Görüntüle

NE OLMUŞTU?

Türkiye'nin üç büyük doğalgaz tedarikçisinden biri olan İran'ın Ocak ayında teknik arıza bildirerek 10 gün süreyle Türkiye'ye gaz akışını kesmesi sonrasında BOTAŞ doğalgaz santralleri ve büyük ölçekli tüketicilere olan gaz akışını azaltma kararı almıştı. BOTAŞ sanayi tesislerine uygulanan gaz kısıntısını 8 Şubat itibariyle kaldırmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading