Yandex Metrica
SON DAKİKA
Ayçiçek yağında tarihi indirim! 129 TL'den satışa sunuldu

Ayçiçek yağında tarihi indirim! 129 TL'den satışa sunuldu

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal, Ramazan öncesinde 5 kiloluk ayçiçek yağını piyasanın çok altında bir tutar olan 129 TL'den satışa sunulduğunu açıkladı.

Ekonomi

23.01.2024, 19:03

Rusya-Ukrayna savaşının yarattığı arz sorunu ve zincir marketlerin stokçuluk faaliyeti nedeniyle fiyatların uçuşa geçtiği ayçiçek yağında TMO'dan sevindirici açıklama geldi. 

TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, yaklaşan ramazan öncesinde yağ fiyatlarını ve hububat piyasalarındaki son gelişmeleri değerlendirdi.

Geçen yıl kurak bir sezon yaşanması sebebiyle hububat ve bakliyat ürünlerinde rekolte düşüşleri olduğunu kaydeden Güldal, bu dönemde TMO olarak iç piyasa ve yurt dışı imkanlarla tedariklerin sağlandığını söyledi.

Emekliyim ek gelir nasıl sağlarım? 2024 yılında emekli maaşlarına ek... Haberi Görüntüle

'YENİ HASAT DÖNEMİNE GİRMEK ÜZEREYİZ'

Güldal, Türkiye'de bu ürünlerin arz eksikliğinin yaşanmadığını ifade ederek, "Bu noktada şunu rahatlıkla ifade edebiliyoruz ki 2021-2022 tüketim döneminde gerek TMO gerekse özel sektör tedarikleri birlikte değerlendirildiğinde, birçok üründe yeterliliğimiz ve hatta devir stoklarımızla yeni hasat dönemine girmek üzereyiz. Rusya-Ukrayna Savaşı dolayısıyla yükselen tarımsal emtia fiyatları noktasında da alımlarımız kesintisiz devam etti. İç piyasada da un ve yem gibi ürünlerin tüketici ve yetiştiricilerimize makul fiyatlarla yansımasını sağladık." şeklinde konuştu.

3 Temmuz'da belli olacak! Emekli zammı için iki farklı tahmin... Haberi Görüntüle

TMO'DAN UYGUN FİYATLI ÜRÜN ARZI

Prinç, nohut ve mercimek gibi hububat ve bakliyat ürünlerini TMO satış noktaları ile Tarım Kredi marketlerde satışa sunduklarını vurgulayan Güldal, şunları kaydetti:

"Bu ürünlerin fiyatının makul olduğu tüketiciler tarafından değerlendiriliyor ve bunlar yoğun rağbet görüyor. TMO olarak ayçiçeği yağı satışı da yapıyoruz. Ayçiçeği yağının 5 kilogramlık tenekelerde satışını Tarım Kredi marketlerde gerçekleştiriyoruz. Bu ürünü de piyasanın oldukça altında 129 liradan satışa sunduk. Böylece vatandaşların makul fiyatlarla bu ürünlere erişme imkanını sağlamış oluyoruz. Hububat, pirinç ve bakliyat ürünlerinde herhangi bir arz eksikliği söz konusu değil, hem stoklar yeterli hem de gıda üretimi ve akışında, tüketiciye ulaşmasında daralma yok. TMO'nun müdahaleleriyle bu ürünlerin fiyatları makul seviyede tutulmuştur." 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading