Yandex Metrica

Avrupa'yı enerji krizi vurdu rota Türkiye'ye çevrildi! 10 milyonu aşacak

Avrupa'yı enerji krizi vurdu rota Türkiye'ye çevrildi! 10 milyonu aşacak

Rusya-Ukrayna savaşı sonrası enerji krizi yaşayan Avrupalılar, kış aylarını geçirmek için rotalarını Türkiye'ye çevirdi. Bu kapsamda Türkiye'ye 10 milyonu aşkın turist gelmesi bekleniyor.

Ekonomi

23.01.2024, 20:00

24 Şubat tarihinde başlayan ve hala devam eden Rusya-Ukrayna savaşı sonrası Putin gaz vanalarını kapatınca Avrupa'da enerji krizi patlak verdi. Avrupa ülkeleri enerji tasarrufuna giderken bir dizi önlemler almaya başladı. Avrupa'da artan enerji fiyatları kış mevsimi için Türkiye'yi alternatif haline getirdi. Avrupalı yaşlılar hem sağlıklı yaşam hem de kışın daha ekonomik olması nedeniyle Türkiye'ye gelmeye hazırlanıyor. Avrupa'da süpermarket zincirleri tur satışlarına başladı. Bu kapsamda Türkiye'ye 10 milyonu aşkın turist gelmesi bekleniyor.

Erken emekli olabilirsiniz! SGK açıkladı: Günccel emeklilik şartlarına dikkat! Erken emekli olabilirsiniz! SGK açıkladı: Günccel emeklilik şartlarına dikkat! Haberi Görüntüle

TUR PAKETİ 600 EURODAN BAŞLIYOR

Almanya'daki turizm acenteleri, kışı Türkiye'de geçirmek isteyen Almanlara tur paketleri hazırladı. Bazı tur operatörleri dev zincir marketlerle anlaşarak tur paketlerini satışa sundu. Gidiş-dönüş uçak bileti dahil 22 günlük paketlerin fiyatı 600 eurodan başlıyor. Bazı marketlerin şimdiden tüm kontenjanları doldurduğu belirtiliyor.

Avrupalılar kışı Türkiye'de geçirecek: Enerji krizi tatil alışkanlığını  değiştirdi - Türkiye Gazetesi

Son dakika: Türkiye'den İsrail'e ihracat kısıtlaması! Bakanlık ürünleri tek tek açıkladı Son dakika: Türkiye'den İsrail'e ihracat kısıtlaması! Bakanlık ürünleri tek tek... Haberi Görüntüle

''TURİZM 12 AYA YAYILMIŞ OLACAK''

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, kış sezonu rezervasyonlarının geçen yıla göre yüzde 25 seviyelerinde arttığını belirtirken "Sağlık turizmi ağırlıklı bir modelleme ve daha çok emekli Avrupalılar tercih ediyor. Bu avantaj iyi değerlendirilir ve işlenirse kış aylarında atıl olan yerler aktifleşecektir. Böylece, Türkiye'de turizm 12 aya yayılmış olacak.15 günlük ve bir aylık konaklama paketleri hazırlıyoruz. Sağlık turizmi ağırlıklı olan, bir turizm modellemesi söz konusu. Şehir, araştırma hastaneleri, özel kliniklerin çok sayıda olduğu, kaliteli sağlık hizmetlerinin verildiği üç merkez olan İstanbul, İzmir ve Antalya'ya talep çoğunlukta. Beş yıldızlı oteller tercih ediliyor. Bu tabii ki bizim döviz girdimizi ve istihdamı artıracak." dedi.

Antalya'ya hava yoluyla gelen turist sayısı 11 milyonu geçti! Esnaf  durumdan memnun!

ABD'li dev banka tahminini değiştirdi: Altında yükseliş devam edecek mi? ABD'li dev banka tahminini değiştirdi: Altında yükseliş devam edecek mi? Haberi Görüntüle

REZERVASYONLAR ARTIYOR

Kış sezonu rezervasyonlarının önümüzdeki günlerde artacağının altını çizen Mehmet İşler, "Ciddi bir çalışma var. Turizmciler, bu çalışmaların önümüzdeki aylara yansıması konusunda umutlu. Fakat yaz tatilindeki gibi bir turist akını yok. Şimdiki rezervasyonlar geçen yıla göre yüzde 20-25 artmış durumda. Fakat bunun yüzde 50'lere ya da 70'lere ulaşıp ulaşmayacağını ilerki tarihlerdeki rezervasyon akışı gösterecektir." şeklinde konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading