Yandex Metrica
SON DAKİKA
Avrupa ülkeleri darboğazda! Tedarikçilerden kıtlık uyarısı geldi

Avrupa ülkeleri darboğazda! Tedarikçilerden kıtlık uyarısı geldi

Rusya-Ukrayna savaşı tüm dünyayı ekonomik olarak olumsuz yönden etkilemeye devam ediyor. Bunun yanında Avrupa'da son zamanların en yüksek enflasyon oranı görülüyor. Almanya'da gıda ürünlerine yapılan zamlar ve Ukrayna'dan tedarik edilemeyen sıvı yağ nedeniyle sıvı yağ sıkıntısı yaşanıyor. Bunun yanında temel gıda ürünlerinde de tedarik sıkıntısı yaşayan Avrupa ülkeleri darboğazda.

Ekonomi

23.01.2024, 19:00

Almanya'da son zamanalrın en yüksek enflasyon rakamı görülürken sıvı yağ ve un sıkıntısı had safhaya çıktı. Rusya-Ukrayna savaşı ve artan enflasyon Avrupa'da rafları vurdu. Temel gıda maddeleri raflarda rekor fiyata satılırken bazı marketlerde ürünlerin alımı sınırlandırıldı. Almanya Yağlı Tohum İşleme Endüstrisi Birliği (OVID) Genel Müdürü Gerhard Brankatschk, en önemli ayçiçeği yağı tedarikçisi olan Ukrayna'dan ürünün tedarik edilemediğini, yakında kıtlık yaşanabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Kredi kartından nakit avans çekimi için yeni karar: Faiz oranı... Haberi Görüntüle

SIVIYAĞ SIKINTISI YAŞANIYOR

Almanya'da gıda ürünlerine yapılan zamlar ve Ukrayna'dan tedarik edilemeyen sıvı yağ nedeniyle sıvı yağ sıkıntısı yaşanıyor. Ülkede benzin ve mazot fiyatlarının yanı sıra gıda ürünlerine de fahiş oranda zam yapıldı. Ülke genelinde ayçiçek yağı, mısır yağı, koza yağı gibi yağları bulmak zorlaşırken başkent Berlin'deki marketlerde yağ rafları boş kaldı. Yağ bulunan marketlerde ise fiyatlar iki katına yükseldi. Bazı marketlerde ise bir ailenin yalnızca 2 kutu yağ almasına izin veriliyor.

Rüzgar tersten esti: Altın yönünü aşağı kırdı! İslam Memiş'ten altınla... Haberi Görüntüle

TEMEL GIDA ÜRÜNLERİNDE ZAM

Yenişafak'ın aktardığı habere göre, yılbaşı ile birlikte tuvalet ile mutfak kağıdı ve kağıt mendillerde görülen fiyat artışları sonrası şimdi de birçok markette buğday, un, süt, peynir, ekmek, makarna, yoğurt, sıvı ve işlenmiş yemeklik yağ ürünlerine ciddi oranda zam yapıldı. Ayçiçeği yağının fiyatı geçen yıllara göre iki katına çıktı.

Emekliye seyyanen zamda yeni formül! Detaylar belli olmaya başladı: 'Emekli... Haberi Görüntüle

STOKLAR TÜKENDİ

Yapılan zamlar sonrası oluşan talep rafları boşalttı. Tüketici talebinin mevcut arzı geçtiğinden dolayı Almanya’da (Edeka, Rewe, Real, Kaufland vb.) büyük süpermarketlerin yanı sıra (Aldi, Lidl, Netto, Penny vb.) indirimli market zincirlerinin stoklarında temel ihtiyaç ürünleri tükendi. Bazı indirimli marketler, birçok üründe yüzde 50-70 arasında zam yapacağını duyurdu. Almanya basını da ayçiçek yağı sıkıntısını manşetlere taşıyor.

Erken emekli olmak isteyenlere müjde! 10 yıllık sigorta yeterli olacak:... Haberi Görüntüle

KITLIK BAŞ GÖSTEREBİLİR

Almanya Yağlı Tohum İşleme Endüstrisi Birliği (OVID) Genel Müdürü Gerhard Brankatschk, Almanya'da ayçiçeği yağının birkaç hafta daha yeterli olacağını hesapladıklarını bildirdi. Şu anda en önemli ayçiçeği yağı tedarikçisi olan Ukrayna'dan yağın tedarik edilemediğini belirten Brankatschk, yakında bu yağın kıt hale gelebileceğini söyledi.

Ticaret Bakanlığı'nın onayı alınacak: Ekmek ve simit fiyatı belirlemede yeni... Haberi Görüntüle

ENFLASYON SON 29 YILIN EN YÜKSEK SEVİYESİNDE

Almanya’da gıda ürünlerinden akaryakıta kadar birçok temel ihtiyaç ürününe zam yapılırken, enflasyon artışı ise son 29 yılın en yüksek seviyesinde. Almanya’da enflasyon artışının son 29 yılın en yüksek seviyesine ulaşması ile gıda, ulaşım, akaryakıt, gaz, elektrik ve kiralara yapılan zam haberleri peş peşe gelmeye devam ediyor.

Altın 2024 yılında 4000 TL olacak iddiası! Uzmanların yeni gram... Haberi Görüntüle

AVRUPA ÜLKELERİ DARBOĞAZDA

Stok ve tedarik sıkıntısı Almanya ile sınırlı değil. Avrupa ülkeleri genel olarak enflastyon artışı ile ürünlere fahiş oranda zam getirdi. Bu sebeple Fransa başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesi de gıda sıkıntısı ile karşı karşıya kalıyor.
İspanya'da sıvıyağ alımı 5 litreyle sınırlandırıldı.


Fransa'da ise müşteri başına sıvıyağ 2 tane ile sınırlandırıldı.

19 MART SALI BİM AKTÜEL KATALOĞU YAYINLANDI! BİM 19 Mart... Haberi Görüntüle

YALNIZCA SIVIYAĞ KISITLAMASI DEĞİL

Belçika'da ise talepte aşırı yükseliş olduğu gerekçesiyle üleknin en büyük market zinciri un ve yağ satışına limit getirdiğini duyurdu.
Söz konusu markette müşteriler en fazla 2 litre sıvı yağ ve 2 kilogram un alabilecek.

Yağ satış kısıtlaması sadece ayçiçeği yağı ile sınırlı olmayacak. Zeytinyağı gibi diğer sıvı yağlar da en fazla 2 litre alınabilecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading