Yandex Metrica

Avrupa Merkez Bankası faizi artırdı mı, düşürdü mü? ECB faiz kararı ne oldu?

Avrupa Merkez Bankası faizi artırdı mı, düşürdü mü? ECB faiz kararı ne oldu?

Milyonlarca emtia piyasası yatırımcıları bu gelişmeyi bekliyordu. Avrupa Merkez Bankası ECB Mart 2023 faiz kararını açıkladı. Peki, Avrupa Merkez Bankası faizi artırdı mı, düşürdü mü? ECB faiz kararı ne oldu?

Ekonomi

23.01.2024, 20:35

Avrupa Merkez Bankası faizi artırdı mı, düşürdü mü? Küresel piyasalarda Euro’nun gidişatını direkt etkileyecek olan açıklamalar için tüm dikkatler bu hafta Avrupa Merkez Bankası’ndaydı. Geçtiğimiz aylarda faiz artıran ECB, Euro’da önemli bir yol haritası çizmişti. Peki, Avrupa Merkez Bankası faizi artırdı mı, düşürdü mü? ECB faiz kararı ne oldu?

23 Nisan bankalar açık mı? Çocuk Bayramı'nda Ziraat Bankası açık mı, kapalı mı? Bankalar çalışacak mı? 23 Nisan bankalar açık mı? Çocuk Bayramı'nda Ziraat Bankası açık... Haberi Görüntüle

İstanbulkart sahiplerine duyuru: Otopark ücretlerine yüzde 50 indirim uygulanacak! işte kampanyaya dahil olan bölgeler... İstanbulkart sahiplerine duyuru: Otopark ücretlerine yüzde 50 indirim uygulanacak! işte... Haberi Görüntüle

AVRUPA MERKEZ BANKASI FAİZİ ARTIRDI MI, DÜŞÜRDÜ MÜ?

ECB’nin Mart 2023 faiz kararını bugün (16 Mart 2023 Perşembe) açıkladı. Avrupa Merkez Bankası'nın faiz kararı 16:15'te belli oldu. Banka'nın yaptığı açıklama doğrultusunda, faiz kararı faiz oranlarında 50 baz puanlık artırıma gidilmesi oldu.Banka ana refinansman faizini yüzde 3,50; marjinal fonlama tesisini yüzde 3,75 ve gecelik mevduat faizini de yüzde 3 seviyesine çıkardı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading