Yandex Metrica

Avrupa iflasa sürükleniyor! Bir haftada 189 şirket battı

Avrupa iflasa sürükleniyor! Bir haftada 189 şirket battı

Avrupa'da kriz her geçen gün büyüyor. Bild'in eski yayın yönetmeni Reichelt, yüzde 10 olarak açıklanan enflasyonun gerçeği yansıtmadığını ileri sürdü. Alım gücünün yüzde 40 düştüğünü, gıda enflasyonunun yüzde 65 olduğunu ve iflas dalgasının başladığını söyledi.

Ekonomi

23.01.2024, 19:54

Pandemi ve ardından gelen Rusya-Ukrayna savaşıyla Avrupa ülkelerinde kriz her geçen gün büyüyor. 

SGK'dan ölüm aylığı alanlara uyarı! Başvuru yapmayanlar ödemelerini alamayacak! SGK'dan ölüm aylığı alanlara uyarı! Başvuru yapmayanlar ödemelerini alamayacak! Haberi Görüntüle

'ÜLKEDE ALIM GÜCÜ YÜZDE 40 AZALDI'

Bild'in eski genel yayın yönetmeni Julian Reichelt, Almanya'da yüzde 10 olarak açıklanan enflasyon oranının doğru olmadığını öne sürerek isyan etti. Bir internet sitesi kuran Reichelt, "Ülkede alım gücü yüzde 40 azaldı" dedi.

Altına Çin etkisi! Rekor seviyelere çıkıyor: İşte güncel rakamlar Altına Çin etkisi! Rekor seviyelere çıkıyor: İşte güncel rakamlar Haberi Görüntüle

1 HAFTA İÇİNDE 189 ŞİRKET BATTİ

"Pleiteticker" isimli bir site kuran Reichelt, her gün Almanya'da iflas eden şirketlerin çetelesini tutmaya başladı. Buna göre Almanya'da son bir hafta içinde 189, sadece dün ise 96 şirket iflasını bildirdi. Sitenin verdiği rakamlara göre bir yıl içindeki iflas sayısı ise 15 bini geçti.

Emeklilere özel indirimler TBMM'de: Yeni destek paketi içerisindekiler merak uyandırdı Emeklilere özel indirimler TBMM'de: Yeni destek paketi içerisindekiler merak uyandırdı Haberi Görüntüle

ALMAN EKONOMİSİ ERİYOR

Alman ekonomisinin günden güne eridiğine dikkat çeken bir habere yer veren sitede, "Patlayan enerji maliyetleri her gün birçok şirketin iflas bildirmesine neden oluyor. Geçimini sağlayamayan insanların sayısı giderek artıyor. Sitemiz, Ekonomi Bakanı Robert Habeck'in görmek istemediği krizi gözler önüne seriyor. Ülkede iflas dalgası çoktan başladı" denildi. Site, gerçek enflasyonun çok farklı olduğuna dikkat çekti.

Başvurular bayramdan sonra! Alımlar İŞKUR üzerinden: KPSS'den 55 puan almak yeterli Başvurular bayramdan sonra! Alımlar İŞKUR üzerinden: KPSS'den 55 puan almak... Haberi Görüntüle

ENFLASYON GÖRÜNDÜĞÜNDEN FARKLI

Sitede hükümetin dikkate aldığı kalemler yerine insanları gerçekten etkileyen faktörleri baz aldığı bir enflasyon hesabı yapıldı. Bu hesaba göre en önemli temel gıda ürünlerinin hesaplamadaki ağırlığı yüzde 40, kiralar ise yüzde 35 olarak dikkate alındı.

Doğalgaz yüzde 12.5 ve elektrik de yine yüzde 12.5 olarak hesaplandı. Enflasyon bu dört ana kalem üzerinden hesaplandığında ise durumun ciddiyeti ortaya çıkıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading