Yandex Metrica
SON DAKİKA
Avrupa enerjisiz kaldı kışı soğukta geçirecek! Türkiye'de depolar yüzde 100 doldu

Avrupa enerjisiz kaldı kışı soğukta geçirecek! Türkiye'de depolar yüzde 100 doldu

Rusya'nın doğalgazı kesmesi nedeniyle Avrupa kışı soğukta geçirmeye hazırlanıyor. Ancak Türkiye enerji alanında bugüne kadar yaptığı yatırımlarla bu kışı rahat geçirecek.

Ekonomi

23.01.2024, 19:48

24 Şubat tarihinde başlayan ve hala devam eden Rusya-Ukrayna savaşının etkileri Avrupa'daki birçok ülkeyi derinden etkiledi. Rusya’nın gazını kapattığı Avrupa’da enerji paniği büyüyor. Rusya'nın Kuzey Akım gazını süresiz kısmasıyla iyice panikleyen Avrupa'da her gün birbirinden ilginç önlemler gündeme geliyor. Türkiye depolama, LNG terminalleri, alternatif ülkelerden çektiği 5 boru hattı ve son olarak Karadeniz'de keşfettiği yerli doğalgazı ile bu kışı sorunsuz geçirmeyi planlıyor. 

2000-2008 arası SGK girişi olanlara müjde! Erken emeklilikte yeni düzenleme:... Haberi Görüntüle

5.6 MİLYAR METREKÜP GAZ DEPOLANMIŞ OLACAK

Sabah'ın aktardığı bilgiye göre; Tuz Gölü Yer Altı Doğal Gaz Depolama Tesisi'nde kış öncesinde doluluk oranı maksimum seviyeye ulaştı. Doğal gaz depolama kapasitesi 3.2 milyar metreküpten 4.6 milyar metreküpe çıkarılan Silivri Yer Altı Doğal Gaz Depolama Tesisi'nin de bu ay içinde yüzde 100 doluluk oranına ulaşması planlanıyor. Böylece, Türkiye'nin iki yer altı doğalgaz depolama tesisinde toplamda 5.6 milyar metreküp gaz depolanmış olacak.

AK Parti Genel Başkan Yardımcı Mustafa Şen açıkladı yanıtladı: Emekliye... Haberi Görüntüle

İLK DOĞALGAZ 2023 YILINDA HANELERE ULAŞTIRILACAK

Tuz Gölü Tesisi'nin kapasite artışının tamamlanmasıyla, Türkiye doğalgaz tüketiminin yaklaşık yüzde 20'sini depolayabilir hale gelecek. Karadeniz'de hedeflendiği şekilde 540 milyar metreküplük doğalgaz keşfinde ilk doğalgaz 2023 yılında hanelere ulaştırılacak.

Erken emekli olmak isteyenlere müjde! 10 yıllık sigorta yeterli olacak:... Haberi Görüntüle

TERMİNALLER ENERJİNİN GÜVENCESİ

Türkiye'de iki adet LNG terminali ve iki adet FSRU tesisi bulunuyor. Saros Körfezi FSRU tesisi de bu yılın sonunda devreye alınacak. Türkiye'nin ilk yüzer depolama ve gazlaştırma ünitesi (FSRU) gemisi olan Ertuğrul Gazi, 2.1 milyar metreküp gazı ulusal sisteme aktardı. Ertuğrul Gazi'nin 1 yıllık LNG taşıma performansı, İstanbul'da 6 ay, Ankara'da 1 yıl konutların tüketimine yetiyor.

Mutfakların vazgeçilmezi ayçiçek yağında dikkat çeken bir indirim yapıldı. Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'YE 3 ÜLKEDEN DOĞALGAZ GELİYOR

Türkiye, Azerbaycan, İran ve Rusya'dan 5 farklı boru hattıyla doğalgaz ithal ediyor. Türkiye'ye Rusya'da Mavi Akım ve Türk Akım, Azerbaycan'dan Bakü-Tiflis-Erzurum Doğalgaz Boru Hattı ve TANAP, İran'dan ise Doğu Anadolu Doğalgaz Ana İletim Hattı ile doğalgaz taşınıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading