Yandex Metrica

Avrupa'da gezi yapacaklar dikkat! Bu ülkelerin para biriminde büyük düşüş başladı

Avrupa'da gezi yapacaklar dikkat! Bu ülkelerin para biriminde büyük düşüş başladı

Geçtiğimiz ay dolar karşısında 20 yıl sonra ilke kez 1 seviyesinin altına inen euronun ardından uzmanlardan kritik açıklamalar geldi. Goldman Sachs Group, Fidelity International ve InTouch Capital Markets tüm gelişen ülke paraları arasında eurodaki olası düşüşten en fazla Doğu Avrupa para birimlerinin etkileneceğini açıkladı.

Ekonomi

23.01.2024, 19:39

Ukrayna'daki savaştan darbe alan Doğu Avrupa paraları, Euro Bölgesi'nde yaklaşan resesyondan da olumsuz etkilenebilir. Traderlar, ruble ve TL hariç tutulduğunda gelişen piyasalarda Macar forinti, Polonya zlotisi, Çek korunası için düşüş beklentisinde.

Mehmet Şimşek'ten açıklama: Kayıt dışılılıkla mücadelede kararlıyız! Mehmet Şimşek'ten açıklama: Kayıt dışılılıkla mücadelede kararlıyız! Haberi Görüntüle

BÖLGE PARALARINDA DÜŞÜŞ TAHMİNİ

Bloomberg’te yer alan haberde, Goldman Sachs stratejistleri bir raporunda Euro/Dolar’ın uzun süre 1'in altında kalması durumunda en büyük düşüşün bölge paralarında olacağı tahminini paylaştı.

InTouch Capital Markets Kur Analisti Piotr Matys de "Bu noktada Avrupa çok kırılgan durumda, bu nedenle Merkez ve Doğu Avrupa paralarının euro/dolar'daki düşüş karşısında en kırılgan paralar olacağını varsaymak makul" ifadelerini kullandı.
Ukrayna'daki savaşın başladığı Şubat ayından bu yana forint dolara karşı yüzde 17, euroya karşı yüzde 8,2 düştü. Bu dönemde zloti dolara karşı yüzde 12, koruna yüzde 9,5 değer kaybetti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading