Yandex Metrica

Avrupa çareyi Türkiye'de buldu! O ülkeler doğalgaz almak için sıraya girdi

Avrupa çareyi Türkiye'de buldu! O ülkeler doğalgaz almak için sıraya girdi

Enerjide Türkiye Yüzyılı kapsamında düzenlenen panelde ülkemizin enerji piyasalarındaki etkin rolü ele alındı. TANAP Genel Müdürü Dr. Düzyol "Kısa vadeli ihtiyaçlar açısından bakıldığında Doğu Avrupa ülkeleri zor durumda. Şu anda yoğun bir şekilde hem Azerbaycan'dan hem Türkiye'den Doğu Avrupa ülkelerinin gaz taleplerinin olduğunu biliyoruz' dedi.

Ekonomi

23.01.2024, 20:23

Türkiye son yıllarda enerjide de bağımsızlık için birçok kritik adım attı. Enerjide Türkiye Yüzyılı kapsamında 'Enerji Merkezinde Türkiye' başlıklı düzenlenen panelde Türkiye'nin enerji piyasalarındaki etkin rolü ve enerji merkezi olma yolunda attığı adımlar konuşuldu.

Bakan Şimşek: Yatırımcılardan Türkiye'ye çok güçlü bir ilgi var Bakan Şimşek: Yatırımcılardan Türkiye'ye çok güçlü bir ilgi var Haberi Görüntüle

DOĞU AVRUPA ÜLKELERİNİN TÜRKİYE'DEN GAZ TALEBİ VAR

TANAP Genel Müdürü Dr. Hüseyin Saltuk Düzyol, "Türkiye genelinde doğalgaz çok yaygınlaştı. 81 ilde doğalgaz var. Çok önemli yatırımlar yapıyoruz. Avrupa'ya ihracat edilen Rus gazının miktarı yüzde 10'lara düşmüş durumda. 2021 yılında Avrupa Rusya'dan 155 milyar metreküp gaz aldı. Kısa vadeli ihtiyaçlar açısından bakıldığında Doğu Avrupa ülkeleri zor durumda. Şu anda yoğun bir şekilde hem Azerbaycan'dan hem Türkiye'den Doğu Avrupa ülkelerinin gaz taleplerinin olduğunu biliyoruz" dedi.

2024 Trafik sigortasına zam geldi mi? Mayıs ayında trafik sigortası ne kadar aratacak? 2024 Trafik sigortasına zam geldi mi? Mayıs ayında trafik sigortası... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'NİN AVRUPA'YA GAZ İHRAÇ ETME ŞANSI VAR

Son yıllarda yapılan yatırımlarla doğal gaz depolama alanlarının artırıldığını ifade eden Düzyol, "Türkiye'nin Yunanistan ve Bulgaristan üzerinden Avrupa'ya gaz ihraç etme şansı var. Orta ve uzun vadede Avrupa'nın ne yapmak istediği çok önemli. Şu anda AB bu son aldığı kararlarla Rus gazının miktarını 2030 yılında sıfırlamaya karar verdi. Avrupa bu açığı ilave olarak ABD'den sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) getirerek karşılamaya çalışacak. ABD, Avrupa'ya 2021 yılında 22 milyon ton LNG ihraç etmiş. Sadece 2022 yılının ilk 9 ayında bu rakam 46 milyon tona çıktı" şeklinde konuştu.

Emekliler dört gözle Temmuz ayını bekliyor! Masada konuşulan rakam belli oldu: Enflasyon tahminlerine göre emekli maaşına ne kadar zam yapılacak? Emekliler dört gözle Temmuz ayını bekliyor! Masada konuşulan rakam belli... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'Yİ DEĞİŞMEZ BİR ROTA OLARAK KABUL ETTİLER

MÜSİAD Enerji ve Çevre Sektör Kurulu Başkanı Altuğ Karataş Türkiye'nin değişmez bir rota olarak kabul görüldüğünü söylerek şu analizde bulundu:

Sayın Bakan Dönmez’in açıklamalarından anlaşılıyor ki bunun peşinden Makedonya, Moldova gibi ülkeler gelecek. Ben Doğu Avrupa’dan başlayan bu anlaşmaların başka ülkelere de yayılacağını. En güvenilir enerji tedariki anlamında Türkiye’yi değişmez bir rota olarak kabul ettiklerini düşünüyorum.

1929 Kara Perşembe ile baş başalar: Almanya'da halkın yüzde 20'si yoksulluk sınırında 1929 Kara Perşembe ile baş başalar: Almanya'da halkın yüzde 20'si... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE OYUN KURUCU OLMAYA BAŞLADI

Çok büyük ihtimalle biz yakın zamanda başka ülkeler duyacağız. Umman gibi gazın başka ülkelere temin edilmesi ve başka ülkelere satışın yapılmasıyla Türkiye gaz merkezi, enerjinin ticareti yolunda ilerliyor. Bence Türkiye dünya enerji piyasasında oyun kurucu olmaya başladı. Türkiye enerjide en önemli ülke olma konumunda ilerliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading