Yandex Metrica
SON DAKİKA
ATM kullananlar dikkat! Bu bankamatikler paranızı yutuyor

ATM kullananlar dikkat! Bu bankamatikler paranızı yutuyor

Son dönemde ATM'lerdeki şikayetler artmaya başladı. Eski bankamatiklerden her yıl milyonlarca lira yutulan paralardan vatandaşlar bezmiş durumda.

Ekonomi

23.01.2024, 20:07

Her yıl milyonlarca lira bankamatikler tarafından yutuluyor. Uzmanlar tarafından yapılan açıklamaya göre, bu paraların iadesi ise haftalar sürüyor.

Arnavutköy-İstanbul Havalimanı hattı açıldı: Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'da kirlenmiş bir yönetim... Haberi Görüntüle

'BANKALAR GECİKMELİ BEDEL ÖDEMEK ZORUNDA'

Eskiyen ATM'ler vatandaşı mağdur etmeye devam ediyor.ATM'lerin yuttuğu paraları geri alamayan vatandaşlar isyan eder hale geldi. 

Tüketici Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Aziz Koçal, "Bankalar, ATM'lerin alıkoyduğu paraların geciken iade sürelerine göre vatandaşa gecikme bedeli ödemekle, tüketicilerin maddi ve manevi zararlarını karşılamakla, ayıplı hizmeti telafi etmekle yükümlüdür" açıklamasında bulundu.

Koçal tarafından yapılan açıklamada, "bankaların ayıplı hizmeti" olarak nitelendirerek, eskiyen ATM cihazlarının arızalarının giderilmesini, ayıplı hizmeti telafi etmenin bankaların görevi olduğunu söyledi.

Peş peşe gelen zamlardan sonra sürücüleri rahatlatacak haber! Akaryakıta yeni... Haberi Görüntüle

'YARGI KARARLARI MEVCUTTU'

Bankamatiklerin alıkoyduğu paralar tüketiciye en kısa sürede iade edilmelidir. Ayrıca bankalar, ATM'lerin alıkoyduğu paraların geciken iade sürelerine göre vatandaşa gecikme bedeli ödemekle, tüketicilerin maddi ve manevi zararlarını karşılamakla, ayıplı hizmeti telafi etmekle yükümlüdür. Tüketici mahkemeleri ve hakem heyetlerinin bu yöndeki kararları emsal alınmalıdır. Tüketicilerin lehine bu yönde yargı kararları mevcuttur. Bankacılıkla ilgili üst kuruluşların da müşterilerin bu tür mağduriyetlerinin giderilmesi, alıkonulan paraların iade süreleri, alıkonulan paraların iadesinde gecikme halinde bankalara nasıl yaptırım uygulanacağı konusunda hükümler ortaya koyması gerekmektedir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading