Yandex Metrica

Atilla Yeşilada kripto paracılara seslendi: İnşallah daha beter olursunuz!

Atilla Yeşilada kripto paracılara seslendi: İnşallah daha beter olursunuz!

Kripto paralar son dönemde yatırımcısını hayal kırıklığına uğrattı. Kripto borsasında günde 1 milyar dolarlık işlem yaptığı sanılan ve sanal varlıkların çakılmasıyla büyük zarara uğrayan Türk vatandaşları için ekonomist Atilla Yeşilada'dan çarpıcı bir beddua geldi: Daha beter olsunlar...

Ekonomi

23.01.2024, 19:25

Türkiye, kripto para borsasında Avrupa birincisi. On binlerce kişi paralarını artırmanın bir yolu olarak kripto paraları seçmiş durumda. İnsanlara hiçbir güvence sunmayan bu sistem öylesine büyük boyutlara ulaştı ki, sadece Türkiye'de günde 1 milyar doların kripto para piyasasında döndüğü sanılıyor. 

Kontrolsüz biçimde büyüyen kripto para piyasası geçtiğimiz günlerde tam anlamıyla çöktü. İnsanların paralarını yatırdığı coin'lerden 1700 kadarı piyasadan tamamen silindi. Belli başlı kripto paralarda da dramatik düşüşler yaşandı ve yatırımcıların paraları eridikçe eridi.

Geçtiğimiz yıl kasım ayında 67 binler seviyesinde olan Bitcoin şu günlerde 19 binlerde seyrediyor. Çok tercih edilen Etherium coin ise geçtiğimiz kasımdaki 4 bin 750'lik seviyelerin tersine şimdi 1000'in bile altına düşmek üzere. 

Bakan Uraloğlu duyurdu: Osmangazi Köprüsü'nde tüm zamanların rekoru kırıldı! Bakan Uraloğlu duyurdu: Osmangazi Köprüsü'nde tüm zamanların rekoru kırıldı! Haberi Görüntüle

YEŞİLADA: DAHA BETER OLSUNLAR

Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada kripto para piyasasına varını yoğunu yatırınlara verdi veriştirdi. Youtube platformundaki Integral Forextv yayınında Artunç Kocabalkan'ın sorularını cevaplayan Atilla Yeşilada, "Ben 1990'larda borsada çok kriz yaşadım ve her seferinde kaybedenlere ağladım. Ama artık bütün uyarılara rağmen dünyada değerlendirilmesi ve işlem yapılması en zor varlık grubu olan kriptolarda para kazanacağını sananların başlarına gelen her şeye layık olduklarını düşünüyorum. Ve daha kötüsünün başlarına gelmesini diliyorum" dedi. 

SGK'dan ölüm aylığı alanlara uyarı! Başvuru yapmayanlar ödemelerini alamayacak! SGK'dan ölüm aylığı alanlara uyarı! Başvuru yapmayanlar ödemelerini alamayacak! Haberi Görüntüle

BU İNSANLARIN TASFİYE EDİLMESİ LAZIM

İşte Yeşilada'nın sözlerinden satır başları:

"Başka türlü ders alamıyor insanlar. Yani bugün Blackjack 21 masasında kağıt sayamayan adamlar gidip kriptoda para kazanacaklarını düşünüyor. Bu insanların mali kromozom havuzundan çıkartılması, tasfiye edilmesi lazım. Aksi halde nesil bozulacak."

"Gelire Endeksli Senet için yüzde 23 kâr payı veriyorlar. Bu asgari tutar. Hadi getiriyi iki katını düşünelim: yüzde 46. Merkez Bankası enflasyon beklentisinin yüzde 64 olduğunu açıkladı. Şimdi 46 mı 64 mü? Bu maç dönmez ki... Sabaha kadar oynasan enflasyon kazanacak. Geriye ne kaldı? Konut kaldı. O yüzden bugün değeri 1 lira olan mala 10 lira ödüyorlar... Yani şu konut fiyatları endeksine bakıp da 'Burada balon var, bu her an patlayabilir' diyemeyen bir kişinin finans ve ekonomi konularında yorum yapmaya hakkı yoktur. O kişi meslekten men edilmelidir! Aklı başında bir kimse yatırım için konut almaz."

Çalışmalar başladı! Siirt'te petrol arama sondajı yapılacak Çalışmalar başladı! Siirt'te petrol arama sondajı yapılacak Haberi Görüntüle

GRAM ALTIN ONSU YIL SONUNDA NE KADAR OLUR?

"Bu şartlar altında altın onsunun 1800 doların üstünde tutunması akıl almaz bir performans. Güya altına rakip gösterilen kripto paracılar, kafalarına çekiçle vurulmuş küçük yunus bebeklerine benzediler; mahvoldular, perişan oldular. Ama altın yerinden kıpırdamadı. 2023 resesyon yılıysa şu anda altın bunu fiyatlıyor; önümüzdeki dönemde düşüşler görülebilir. Fakat mevcut durum 'stagflasyon' ise önümüzdeki 2-3 yıl boyunca FED faizinin ve piyasa reel faizinin enflasyonun gerisinde kaldığını göreceğiz. Bu da altın için ideal bir ortamdır. Stagflasyon altının yükselmesini sağlar. Altının düşmesini engelleyen unsur ise jeopolitik risklerin bir türlü atlatılamamasıdır. Altının onsu bu yılın sonu itibariyle 2 bin doların altında olursa gerçekten çok şaşırırım."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading