Yandex Metrica

DOLAR

32.50

%-0.1 expand_more

EURO

34.97

%0.33 expand_less

ALTIN

2429.50

%0.36 expand_less

BIST

9804.40

%0.85 expand_less

BTC ($)

63919.48

%-0.2 expand_more

Asgari ücretten önce kiracılara zam geldi! Ev sahiplerinin yeni oyunu gün yüzüne çıktı

Asgari ücretten önce kiracılara zam geldi! Ev sahiplerinin yeni oyunu gün yüzüne çıktı

Ev sahiplerinin yeni oyunu ortaya çıktı. Kontrat dönemi bitmesine rağmen yılbaşında maaşlara yapılacak zamları gerekçe göstererek kiralara zam istemeye başladı.

Ekonomi

23.01.2024, 20:08

Ev sahiplerinin yeni oyunu ortaya çıktı. Yılbaşına sayılı günler kala bazı ev sahipleri, kontrat dönemi bitmemesine rağmen maaşlara yapılacak zamları gerekçe göstererek yılbaşında da kiralara zam istemeye başladı.

SGK'dan ek ödeme alma fırsatını kaçırmayın: 8240 TL sosyal yardım ödemesi başvuruları başladı SGK'dan ek ödeme alma fırsatını kaçırmayın: 8240 TL sosyal yardım... Haberi Görüntüle

'KİRA ARTIŞI İŞ ARTIŞINA TABİİ'

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Kurucu Başkanı ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) Gayrimenkul Komite Başkanı Hakan Akdoğan, “Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) Kasım ayı değişim oranları açıklandı. Buna göre iş yerleri için yıllık kira artışı yüzde 70,36 ile rekor seviyeye ulaştı. Konutlar ise 11 Haziran 2022 ile 1 Temmuz 2023 akşamına kadar yenilenecek kira sözleşmelerinde yüzde 25 oranında net bir artış oranı söz konusu. Özellikle de home ofislerde iş yeri olarak kullanılıyor ise onlarda da kira artışı iş yeri artışına tabii” dedi.

Düğün yapacaklar dikkat! Gram altın ve çeyrek altın rekor diyecek: Uzman ekonomist altın için tarih verdi Düğün yapacaklar dikkat! Gram altın ve çeyrek altın rekor diyecek:... Haberi Görüntüle

'KİRACI TAHLİYE EDİLEMEZ'

Ev sahibinin haklı bir nedeni olmadan kiracısının çıkaramayacağını aktaran Akdoğan, “Kiracının kirayı ödememesi, sözleşme maddelerine aykırılıkta bulunması, evin izinsiz başkasına kiraya verilmesi ya da sözleşmede yazan amaç dışında kullanılması, evde esaslı bir tadilat, tamirat yahut yıkım yapılacak olması gibi haklı sebepleri bulunuyorsa kiracı tahliye edilebilir. Ancak kiracı kirasını ödüyorsa, aidatlarını ödüyor, sorumluluklarını yerine getiriyorsa ve evi de amacına göre kullanıyorsa o kiracı tahliye edilemez” ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading