Yandex Metrica
SON DAKİKA
Asgari ücrette zam pazarlığı: Yeni asgari ücret ne kadar? Gözler komisyonda! Masada hangi seçenekler var? 

Asgari ücrette zam pazarlığı: Yeni asgari ücret ne kadar? Gözler komisyonda! Masada hangi seçenekler var? 

Temmuz'a sayılı günler kala gözler asgari ücrete yapılacak olan zamma çevrildi. Ara zam için düğmeye basıldı. Asgari Ücret Komisyonu'nun toplanması için hazırlıklara başlandı. Peki görüşmeler ne zaman başlayacak? İşte detaylar...

Ekonomi

23.01.2024, 21:00

Yeni kabinenin göreve başlamasının ardından, gündeme gelen ilk konu asgari ücrete yapılacak olan zam haberi oldu. Yoğun bir gündemi olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın, öncelikli konularından biri de asgari ücret.

Bakan Işıkhan, Temmuz'da yapılacak ara zam için Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nu toplantıya çağıracak. Komisyonun, önümüzdeki hafta toplanması öngörülüyor.

Bakan Işıkhan'ın başkanlık edeceği komisyon, 3 veya 4 toplantıdan sonra yeni asgari ücreti belirleyecek. Komisyonda işçi tarafını Türk-İş, işveren tarafını TİSK temsil edecek.

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden 5'er üyenin olduğu komisyonun beliryeceği yeni asgari ücret, 1 Temmuz'dan itibaren uygulamaya girecek. 

SMEG Kahve Makinesi A101'de! 21 Mart A101'de bayram indirimi SMEG... Haberi Görüntüle

ENFLASYON BAZ ALINACAK

Yeni asgari ücret belirlemesinde en önemli kriter enflasyon rakamları olacak. Ayrıca refah payı da dikkate alınacak. İşçiler için aylık asgari geçim tutarı da hesaplanacak ve komisyona taşınacak. İlk 5 aylık enflasyon yüzde 15.26 olarak gerçekleşti. 

Merkez Bankası'nın Mayıs ayı Piyasa Katılımcıları Anketi'nde Haziran ayı için TÜFE tahmini yüzde 2.49'a çıkmıştı. Bu tahmin gerçekleşirse, ilk 6 aylık enflasyon yüzde 18.13 olacak

Emeklilere zam müjdesi! SGK uzmanı o günü işaret etti: 12... Haberi Görüntüle

NE KADAR BEKLENİYOR?

Net 8 bin 506 TL 80 kuruş olan asgari ücretin, ara zam ile birlikte 10 bin TL'yi aşması bekleniyor. Bu durumda brüt asgari ücrette 11 bin 764 lirayı bulacak

Bakan Uraloğlu canlı yayında müjdeleri tek tek sıraladı: Yeni metrolar... Haberi Görüntüle

YILLIK MI ALTI AYLIK MI?

Asgari ücrete geçen yıldaki gibi ara zam yapılırken, yeni tutar yıl sonuna kadar geçerli olacak. Aralık ayında da 2024'te geçerli olacak asgari ücret tespit edilecek.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading