Yandex Metrica

Asgari ücrette zam oranı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın masasında! 13 Aralık'ta açıklanıyor

Asgari ücrette zam oranı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın masasında! 13 Aralık'ta açıklanıyor

Sendikaların 2022 Asgari ücret alt sınırı belli olmuştu. Bugün rakamlar Cumhurbaşkanı Erdoğan ile paylaşıldı ve asgari ücret 4. toplantısı sonrasında yani 13 Aralık tarihinde kesin olarak duyurulacak.

Ekonomi

23.01.2024, 18:27

Asgari ücret toplantıları 1, 3 ve  9 Aralık'ta gerçekleştirildi ve henüz bir sonuca varılamadı. 4. ve son toplantı 13 Aralık Pazartesi günü gerçekleşecek ve bu toplantı sonunda nihai karar verilecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin işçi ve işverenden gelen önerileri Cumhurbaşkanı Erdoğan ile paylaştı. Yapılan görüşmeler sonrasında kesin rakamlar belli olacak.

ATM'lerden para çekenler dikkat! Kritik değişiklik bayram sonrası hayata geçecek: O banknotları bulmak güçleşecek ATM'lerden para çekenler dikkat! Kritik değişiklik bayram sonrası hayata geçecek:... Haberi Görüntüle

ENFLASYON OLMASI GEREKEN RAKAMI AÇIKLIYOR

Türkiye İstatistik Kuyrumu verilerine göre, Kasım ayı itibarıyla 12 aylık ortalamalar dikkate alındığında tüketici fiyatları yüzde 17,71, yurt içi üretici fiyatları yüzde 38,94 arttı. Aylık bazda,TÜFE yüzde 3,51, Yİ-ÜFE yüzde 9,99 artış kaydetti. Asgari ücret belirlenirken yıllık TÜFE oranlarına göre artış yapılır. Fakat ülkemizde zamlar Yİ-ÜFE ile yani üretilen tüketim, ara ve sermaye malları ile enerji sektöründeki fiyat değişimlerine göre yapılmaktadır. Yani asgari ücret belirlenirken enflasyon zammı tek başına yeterli gelmeyebilir. Reel anlamdaki artış, Yİ-ÜFE oranı ile TÜFE oranı arasında yer almaktadır.

İstanbul Havalimanı yine zirvede: Dünya devlerine büyük fark İstanbul Havalimanı yine zirvede: Dünya devlerine büyük fark Haberi Görüntüle

2022 ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Yapılan açıklamalar ve hükümetin yaklaşımına göre 2022 yılında geçerli olacak asgari ücretin 4 bin TL seviyelerinde olması bekleniyor. Mevcut net asgari ücretin 2.825 lira olduğu düşünüldüğünde 4 bin TL seviyesine çıkmak için yüzde 41 oranında zam yapılması gerekiyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading