Yandex Metrica
SON DAKİKA
Asgari ücrette zam oranı belli oldu! Beklenen asgari ücret zam açıklaması geldi! Yüzde 30 zam...

Asgari ücrette zam oranı belli oldu! Beklenen asgari ücret zam açıklaması geldi! Yüzde 30 zam...

Özel sektörde çalışan milyonlarca vatandaş Temmuz ayından itibaren geçerli olacak asgari ücret için araştırmalarını sürdürüyor. Peki asgari ücret ne kadar olacak?

Ekonomi

23.01.2024, 20:58

Asgari ücrete ne kadar zam yapılacak, sorusu Türkiye'de özel sektörde çalışan milyonlarca asgari ücretlinin merak ettiklerinin başında yer alıyor. Enflasyon oranlarının önümüzdeki günlerde açıklanmasının ardından asgari ücrete gelecek olan ortalam asgari ücret hemen hemen belli olacak. Peki asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? Asgari ücret zam oranı belli mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geride kalan seçimlerde zaferini ilan etmesinin ardından kurulacak yeni kabine bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni kabineyi açıklamasının ardından Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplanması ve asgari ücreti belirlemesi bekleniyor. Yeni asgari ücretin ne kadar zam alacağı da merak ediliyor. 

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Prim gün sayısı şartı 9000 günden... Haberi Görüntüle

YÜZDE 30 ZAM BEKLENTİSİ HAKİM

Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin seçimlerden önce yaptığı açıklamada asgari ücretin 500 doların üzerini göreceğini belirtmişti. Hükümet kanadındna gelen açıklamaların ardından verilen rakam zama vurulduğunda asgari ücret için de en az yüzde 30 zam alması bekleniyor. Asgari ücrete yapılacak kesin zam oranı ise Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun bir araya gelmesinin ardından açıklanacak.

Kadınlara aylık 1000 TL nakit desteği başladı! 2024 Sosyal yardıma... Haberi Görüntüle

ZAM KARARI ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE AÇIKLANIYOR

Hükümet, işçi temsilcileri ve işveren temsilcileri dahil 15 kişiden oluşacak Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun önümüzdeki günlerde bir araya gelerek ilk toplantısının gerçekleşmesi bekleniyor. Asgari ücret belirlenmesi için görüşmelerin Haziran ayı içerisinde yapılması ve pazarlıkların ardından yeni zam oranının açıklanması bekleniyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading