Yandex Metrica
SON DAKİKA
Asgari ücrette zam maratonu başlıyor! En güçlü rakam belli oldu

Asgari ücrette zam maratonu başlıyor! En güçlü rakam belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni Kabine’nin ilk toplantısının ardından asgari ücret zammının belirlenmesi için çalışmaların başlayacağını ifade etti. Asgari Ücret Tespit komisyonu, ara zam oranını görüşmek üzere 13 Haziran'da toplanacak. Asgari ücrette en güçlü rakam belli oldu.

Ekonomi

23.01.2024, 21:00

Asgari ücret zammı için geri sayım başladı. Yüz binlerce asgari ücretli çalışan gözünü yapılacak olan ara zamma çevirdi. Ocak ayında 8 bin 506 liraya yükselen asgari ücretin, yapılacak olan yeni zam oranı sonrasında ne kadar olacağı merak ediliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, Asgari Ücret Tespit Komisyonu çalışmalara başlıyor diyerek, Temmuz ayında zam yapılacağının sinyalini verdi.

AK Partili Muhammed Emin Akbaşoğlu da geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada "Bunları teklife dönüştürmek sureti ile bunları halledeceğiz" diyerek Temmuz ayında zam yapılacağının sinyalini verdi.

SON DAKİKA! Emekli promosyon başvuru tarihleri belli oldu! Haberi Görüntüle

İLK TOPLANTI 13 HAZİRAN'DA

Asgari Ücret Tespit komisyonu, ara zam oranını görüşmek üzere 13 Haziran'da toplanacak. Peki, asgari ücrete zam yapılacak mı, ne zaman yapılacak? 2023 asgari ücret ne kadar olacak?

Altın ve doları olanlar dikkat! Hatice Kolçak'tan krtik uyarı: Seçimden... Haberi Görüntüle

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram konuyla ilgili Milliyet'e şu açıklamayı yaptı;

''Biz kamu işçilerine gelen zammı baz alırsak asgari ücrette 12 bin ile 12 bin 500 TL arası bir zamdan söz edebiliriz. Asgari ücrette 500 dolarlık referans değerimiz var. Bu referans değere göre asgari ücret 11 bin 500 ile 12 bin 500 TL seviyesinde olacaktır.''

Dar gelirli ailelere devletten destek! Faturanızla hemen başvurun: 4 kişilik... Haberi Görüntüle

Emeklilere sürpriz Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi! Promosyon ödemeleri az önce belli... Haberi Görüntüle

İŞTE EN GÜÇLÜ RAKAM

Sözlerine devam eden Muhammet Bayram, ''Bizim söylemiş olduğumuz hem kamu işçilerine yapılan zam hem dolar kurundaki seviye 11 bin 500 ile 12 bin 500 TL arası bir değere işaret edecektir. Daha net bir rakam söylemek için TÜRK-İŞ ve TİSK’in taleplerini görmek gerekir. Şu andaki tahminimizi 1000 TL bandında tutmak istiyorum. 11 bin 500 ile 12 bin 500 arasında olacaktır.'' değerlendirmesinde bulundu.

EMEKLİNİN BEKLEDİĞİ EK ZAM! Emekli maaşlarına ek zam gelecek mi?... Haberi Görüntüle

Gram altın sonrası o altında da kıtlık yaşanabilir! Uzman isim... Haberi Görüntüle

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading