Yandex Metrica
SON DAKİKA
Asgari ücrette tarihi rakam: Kritik eşit 500 dolar olacak! Kıdem tazminatı + refah payı düzenlemesi

Asgari ücrette tarihi rakam: Kritik eşit 500 dolar olacak! Kıdem tazminatı + refah payı düzenlemesi

Yeni kabinenin açıklanmasının ardından temmuz ara zammı için görüşmelere start verilecek. Asgari ücret için kritik eşiğin 500 dolar olduğunu belirtilirken, kıdem tazminatı ve refah yapı için de ayrı düzenleme yapılacak. İşte detaylar...

Ekonomi

23.01.2024, 20:58

28 Mayıs seçimlerinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile "istikrara devam" kararı alan Türkiye'nin cebi para dolacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yeni asgari ücret için saha çalışmalarının startını verdi. Kabinenin açıklanmasıyla beraber Asgari Ücret Tespit Komisyonu ara zam için haziran ayında toplanacak. 

EMEKLİNİN BEKLEDİĞİ EK ZAM! Emekli maaşlarına ek zam gelecek mi?... Haberi Görüntüle

ALT SINIR 500 DOLAR

Asgari ücrete ara zamda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in işaret ettiği 500 dolar (en az 10 bin lira) seviyesinin kritik eşik olması bekleniyor. Net asgari ücrete ara zam tutarı refah payı ile belirlenecek. Yeni asgari ücret rakamlarının belirleyicisi enflasyon rakamları olacak. Asgari ücrete yüzde 20 artış yapılması durumunda asgari ücretin net 10 bin 207 brüt 12 bin 8 lira olacak. 

Bitcoin'de yüksekliş devam edecek mi? Dev borsanın CEO'sundan flaş tahmin Haberi Görüntüle

REFAH PAYI DÜZENLEMESİ

Merkez Bankası Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre, enflasyon, nisanda yüzde 2.65, mayısta yüzde 2.46, haziran için de yüzde 2.61 olacak. Bu tahmine göre ilk 6 aylık enflasyon yüzde 21.43 gerçekleşecek. SSK, Bağ-Kur, emeklileri refah payı hariç bu oranda zam alacak.

Emeklileri ilgilendiriyor! Emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak, ödeme günü... Haberi Görüntüle

KIDEM TAZMİNATI DA YÜKSELECEK

Yeni asgari ücretle birlikte çalışma ve sosyal güvenlikte birçok ödeme kalemi yeniden hesaplanacak. En düşük aylık ihbar, kıdem tazminatı, emzirme yardımı da artacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading