Yandex Metrica

Sitede Ara

ASGARİ ÜCRETTE TARİH AÇIKLANDI: Asgari ücrete ara zam rekor kıracak! ZAM TAKVİMİ BELİRLENDİ!

ASGARİ ÜCRETTE TARİH AÇIKLANDI: Asgari ücrete ara zam rekor kıracak! ZAM TAKVİMİ BELİRLENDİ!

Özel sektörde çalışan milyonlarca vatandaşın gözü kulağı Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun Haziran ayı içerisinde gerçekleştireceği toplantıda. İşte Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplantısı tarihi dair detaylar..

Ekonomi

23.01.2024, 20:58

Asgari Ücret Tespit Komisyonu ne zaman toplanacak sorusu son günlerin yoğun olarak araştırılan konularının başında geliyor. Özel sektör çalışanlarının yeni dönem en düşük maaşlarının belirleneceği Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun Haziran ayı içerisinde yapılması bekleniyor. Peki, Asgari Ücret Tespit Komisyonu ne zaman toplanıyor? Asgari Ücret Tespit Komisyonu kimlerden oluşuyor? Asgari ücret ne kadar olacak? Tüm detaylar haberimizde yer alıyor... 

Özel sektörde çalışan yaklaşık 8 milyon asgari ücretli ve maaşları asgari ücret baz alınarak belirlenen milyonlarca çalışan Haziran ayı içerisinde düzenlenecek olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu bekliyor. Söz konusu toplantısının ardından Temmuz ayı itibariyle geçerli olacak asgari ücretin belirlenmesi bekleniyor. 

Milyonlarca ev sahibi dikkat! 5 soruda kira beyannamesinde pişmanlık uygulaması Milyonlarca ev sahibi dikkat! 5 soruda kira beyannamesinde pişmanlık uygulaması Haberi Görüntüle

ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN BELLİ OLUYOR? 

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun Haziran ayı içerisinde bir kaç defa toplanması bekleniyor. Yapılacak toplantılarda konuşulacak rakamlar üzerinde mutabık kalınması durumunda görüşmeler uzatılmadan ilk toplantının ardından zam oranı açıklanır. Ancak rakamlar üzerinden anlaşma sağlanamazsa hükümet devreye girerek bir oran belirler. 

Seçimlerin son ermesinin ardından yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin belirlenmesine müteakip belli olacak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Asgari Ücret Tespit Komisyonu'na başkanlık yapacak. 15 kişiden oluşacak Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda hükümet, işçi temsilcileri ve işveren temsilcileri yer alacak. 

Toplantıda işçiyi temsilen TÜRK-İŞ, işveren tarafından TİSK'in belirleyeceği asgari ücret rakamları Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından masaya yatırılacak. Asgari ücret zammının Haziran ayı bitmeden belirlenmesi bekleniyor. 

İslam Memiş piyasalar alev alacak diyerek duyurdu: O tarihte yer yerinden oynayacak İslam Memiş piyasalar alev alacak diyerek duyurdu: O tarihte yer... Haberi Görüntüle

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin seçimden önce yaptığı açıklamada asgari ücreti 500 dolara yükseltmeyi planladıklarını belirtmişti. 5 Haziran'da açıklanacak olan enflasyon oranları asgari ücretin belirlenmesinde önemli bir parametre olacak. Öte yandan asgari ücret için kulislerde konuşulan %30 zammın gerçekleşmesi halinde net ücretin 11.058 TL olarak belirlenmesi bekleniyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading