Yandex Metrica

Asgari ücrette herkesi umutlandıran kritik gelişme! 'Maaş farkı' geliyor

Asgari ücrette herkesi umutlandıran kritik gelişme! 'Maaş farkı' geliyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda sunum yaptı. Bilgin'den asgari ücretlileri ilgilendiren bir açıklama geldi.

Ekonomi

23.01.2024, 18:15

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 2022 yılı bütçesine ilişkin sunum yaparak merakla beklenen konulara değindi. Asgari ücret konusuna öncelik veren Bilgin, "Enflasyon karşısında emeği koruyacak bir asgari ücret seviyesinin belirlenmesi düşüncesiyle hareket ediyoruz." dedi.

"TOPLUMUN BEKLENTİLERİNİ KARŞILAYACAK"

"Asgari ücret ile ilgili yaklaşık 2 bin 500 muhtelif sektörlerde çalışan işçi, işveren,profesyonel yöneticiler, konuyla doğrudan ilgili olmayan esnaf gibi başka mesleklerden insanları kapsayan araştırmayla topumun beklentilerini belirleyen bir araştırma yapıyoruz." ifadelerini kullanan Bilgin, çalışmanın işçileri koruyacak ve asgari ücret konusunu gündemden çıkaracak rahatlamalar sağlayacağını söyledi. 

3 BİN 500 LİRANIN ÜZERİNDE OLABİLİR

Asgari ücrete 2021 yılında geçerli olmak üzere 21.56 oranında zam yapılmıştı. Bu zam, enflasyonun üzerinde gerçekleşmişti. Geçtiğimiz yıl kasım ayında enflasyon yüzde 14'tü. Yüzde 21 zam yapılarak enflasyon oranının 7 puan üzerine çıkılmıştı.

Bu yıl ekim ayında yıllık enflasyon yüzde 19.89 olarak açıklanırken, bu artışın kasım ayında da sürmesi bekleniyor. Asgari ücret zammı enflasyonun 7-10 puan üzerinde bir zam yapılırsa yaklaşık yüzde 30 oranında zam yapılabilir. Bu da asgari ücretin 3.500-3.700 lira arasında bir olacağı anlamına geliyor.

Net rakam aralık ayında ortaya çıkacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading