Yandex Metrica

Asgari ücrette ara zam! Geri sayım başladı: Yüzde 40’lık artışla net ve brüt maaş netleşti

Asgari ücrette ara zam! Geri sayım başladı: Yüzde 40’lık artışla net ve brüt maaş netleşti

Haziran ayının gelmesiyle beraber asgari ücret için hesaplamalar başladı. Temmuz ayında yapılacak olan ara zamma ilişkin milyonlarca vatandaş arama motorlarında araştırmalarını sürdürüyor. Asgari ücrete dair rakamlar yavaş belli olmaya başladı.

Genel

23.01.2024, 21:00

Asgari ücrete dair detaylar netleşmeye başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın başkanlık edeceği Asgari Ücret Komisyonu'nun ilk toplantısı için detaylar merak edilmeye başlandı. Komisyon toplantısını düzenleyecek olan Bakan Işıkhan, Temmuz'da yapılacak ara zam için Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nu toplantıya çağıracak..

Türkiye'nin fay hattı haritası kıpkırmızı! Japon deprem uzmanı o kenti işaret etti: Ciddi fay hattı var! Türkiye'nin fay hattı haritası kıpkırmızı! Japon deprem uzmanı o kenti... Haberi Görüntüle

ENFLASYON RAKAMLARI ETKİLİ OLACAK

Yeni asgari ücret belirlenirken en önemli kriter enflasyon olacak. Bu yıl gerçekleşen enflasyon burada önemli bir veri olacak. Refah payı da dikkate alınacak. İşçiler için aylık asgari geçim tutarı da hesaplanarak komisyona taşınacak.İlk 5 aylık enflasyon yüzde 15.26 olarak gerçekleşti. Merkez Bankası'nın Mayıs ayı Piyasa Katılımcıları Anketi'nde Haziran ayı için TÜFE tahmini yüzde 2.49 çıkmıştı. Bu tahmin gerçekleşirse ilk 6 aylık enflasyon yüzde 18.13 olarak gerçekleşecek..

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading