Yandex Metrica

Sitede Ara

Asgari ücrette 600 dolar açıklaması! Ocak ve Temmuz'da...

Asgari ücrette 600 dolar açıklaması! Ocak ve Temmuz'da...

Asgari ücret Tespit Komisyonu yarın mesaiye başlayacak. Yeni asgari ücret rakamının belirlenmesinin öncesinde birçok açıklama yapılırken TİM Başkanı Mustafa Gültepe’den çok konuşulacak bir çıkış geldi. Gültepe, asgari asgari ücret zammı için, “2023 yılında eğer üretici ve ihracatçı 500-600 dolar gibi rakamlarla karşılaşırsa rekabetçiliğimizi çok daha fazla kaybederiz" dedi.

Ekonomi

23.01.2024, 20:09

Asgari ücret zammı için gözler yarın toplanacak Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda...

Ocak 2023 zammı için rakamlar konuşulurken dikkat çeken bir açıklama da Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mustafa Gültepe'den geldi.

TPAO'dan enerjide tam bağımsız Türkiye hedefine katkı: Sakarya Gaz Sahası'na Göktepe 1 kuyusu: 60 milyon kişinin ihtiyacı karşılanacak TPAO'dan enerjide tam bağımsız Türkiye hedefine katkı: Sakarya Gaz Sahası'na... Haberi Görüntüle

'REKABETÇİLİĞİMİZİ KAYBEDERİZ'

Gültepe, "Enflasyonun yüksek olduğu yerlerde beklenti de yüksek oluyor. 2022 yılında bunu yaşadık. Ocak ve temmuzda iki zam verildi. Fiyat verenler ve satanlar çok hassas olmalı. Vererek ve fiyatları yükselterek bir yere gidemeyiz. Kurun da enflasyon kadar artması gerektiğini düşünüyoruz. Enflasyon artarken kur aynı kalırsa Türkiye rekabetçiliğini kaybeder. Mevcut pazarlarda aşağı doğru bir gerileme başlar. (Asgari ücret) 2023 yılında eğer üretici ve ihracatçı 500-600 dolar gibi rakamlarla karşılaşırsa rekabetçiliğimizi çok daha fazla kaybederiz. 2023 yılında ortaya koyduğumuz 275 milyar dolar ihracat hedefimizi yakalama şansımız kalmaz” dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading