Yandex Metrica
SON DAKİKA
Asgari ücretlinin gözü ara zamda! İşte ara zamda beklenen rakam! Memur maaşı ve emekli aylıklarında artışlar ne kadar olacak?

Asgari ücretlinin gözü ara zamda! İşte ara zamda beklenen rakam! Memur maaşı ve emekli aylıklarında artışlar ne kadar olacak?

Milyonlarca asgari ücretli çalışanın gözü kulağı temmuz ayında yapılacak olan ara zamda. Asgari ücret şu anda 8 bin 506 TL ancak geçen yıl olduğu gibi bu sene de ara zam yapılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni Kabine’nin ilk toplantısı sonrası, asgari ücret zammının belirlenmesi için çalışmaların başlayacağını ifade etti. 

Ekonomi

23.01.2024, 21:00

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, seçim döneminde asgari ücretliye, memura ve emekliye verdiği sözleri hayata geçirmek için çalışmalara başladı. 

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun tutarlarla ilgili toplanması bekleniyor. Sadece asgari ücrete değil, temmuz ayında işsizlik maaşı, iş göremezlik maaşı, staj ödemeleri gibi ödemelere de zam yapılacak.

DMM'den Bakan Şimşek'in bankacılara faiz artırma talimatı verdiği iddiasına yalanlama Haberi Görüntüle

1 TEMMUZ'DA BELLİ OLACAK

Asgari ücret için zam kararları işçi, iş veren, hükümet temsilcileri tarafından oluşturulan Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından kararlaştırılacak ve 1 Temmuz tarihi itibariyle belli olacak. Asgari ücret zammını belirleyecek en önemli etken enflasyon rakamları olacak. İşçi ve iş veren temsilciler yalnızca enflasyon oranlarında değil geçim, piyasa, iş veren rekabet durumları gibi etkenleri de değerlendiriyor. 

6 aylık enflasyon verisinin yanında refah payının da maaşlara eklenmesi bekleniyor. 

Yarın herkes A101'e koşacak! 29 Mart A101'de bayram alışverişi için... Haberi Görüntüle

ASGARİ ÜCRET 11 BİN 484 OLACAK

Merkez Bankası anketlerine göre 6 aylık enflasyon yüzde 20 olarak gelirse ve refah payı eklendiği zaman yüzde 30-40 oranında zam yapılmış olacak. Ara zamlar için 6 aylık enflasyon verileri 3 Temmuz tarihinde açıklanacak. Eğer maaşlara 6 aylık enflasyon yansıtılırsa asgari ücret 10 bin 329 TL 80 kuruşa yükselmiş olacak. Refah payının da eklenmesiyle 11 bin 58 TL, yüzde 35 oranında zam yapılırsa 11 bin 484 TL asgari ücret ödemesi yapılacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading