Yandex Metrica

Asgari ücretli kara kara düşünüyor! Muhtarlara rekor maaş verilecek

Asgari ücretli kara kara düşünüyor! Muhtarlara rekor maaş verilecek

Muhtarların maaşlarına yeni zam yapılması TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülüyor. Yapılacak olan yeni düzenleme ile yaklaşık 50 bin muhtarın maaşlarına zam yapılacak.

Ekonomi

10.02.2024, 21:29

Muhtar maaşlarının yükseltilmesi TBMM gündemine geldi. Muhtarlara verilen aylık ödeneğin net tutarının net asgari ücretin altında kalması halinde aradaki fark, herhangi bir vergi ve kesintiye tabi tutulmadan ayrı olarak ödenecek. 

Ekonomide dengeli büyüme meyvesini verdi: Küresel ihracatta tarihi zirve! Ekonomide dengeli büyüme meyvesini verdi: Küresel ihracatta tarihi zirve! Haberi Görüntüle

780 TL ZAM YAPILACAK 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhtarlara maaş artış müjdesini ocak ayında vermişti. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda devam eden görüşmelerde muhtar maaşlarına 780 TL 59 kuruş zam yapılması konuşuluyor. 

AK Partili milletvekillerinin teklifine göre, Muhtar Ödenek ve Sosyal Güvenlik Yasası'nda değişiklik yapılarak muhtarlara 14 bin 750 gösterge rakamı üzerinden verilen ödeneğin, net asgari ücretin altında kalması halinde aradaki fark ayrıca ödenecek. Böylece muhtarlara net asgari ücretin altında ödenek verilmeyecek.

Altında artık geri dönüş yok! Uzman isim ok yaydan çıktı diyerek uyardı: İki nokta çok önemli Altında artık geri dönüş yok! Uzman isim ok yaydan çıktı... Haberi Görüntüle

ASGARİ ÜCRET SEVİYESİNE ÇIKACAK

Türkiye'de 50 bin 294 muhtar bulunurken zam öncesinde muhtarlara 3 bin 472 TL 81 kuruş veriliyordu. Bu tutar 2022'nin ikinci yarısında memur maaş zammı oranında artırılacak. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading