Yandex Metrica

Asgari ücreti bekleyen 4 farklı tahmin! Gözler 5 Haziran’a çevrildi

Asgari ücreti bekleyen 4 farklı tahmin! Gözler 5 Haziran’a çevrildi

Asgari ücret için gözler TÜİK tarafından 5 Haziran’da açıklanacak olan mayıs enflasyon rakamlarına çevrildi. Açıklanan enflasyon rakamlarına göre asgari ücretin zam yüzdesi belli olacak. Konuya ilişkin Ekonomist Muhammet Bayram önemli açıklamalarda bulundu.

Ekonomi

23.01.2024, 20:58

Milyonlarca vatandaş TÜİK’in Mayıs ayı enflasyon rakamlarını açıklayacağı 5 Haziran tarihine gözlerini dikti. Asgari ücrete net olarak yapılacak zammın miktarı enflasyon rakamlarının açıklanmasında sonra netleşmesi bekleniyor.  Konuyla ilgili tüm merak edilenleri Ekonomist Muhammet Bayram açıklamalarda bulundu.

Motorine bu gece dev indirim geliyor: 24 Nisan güncel akaryakıt fiyatları Motorine bu gece dev indirim geliyor: 24 Nisan güncel akaryakıt... Haberi Görüntüle

AÇLIK SINIRI ÜZERİNDE ARTIŞ OLACAK

Bayram, “Bu dönem içerisinde enflasyon düşmeye başlayacak. Geçtiğimiz dönemlerde Türkiye Cumhuriyeti tarihinde en fazla artışlar yapıldı. TÜRK-İŞ ve TİSK taleple masaya gelecek. Burada geçtiğimiz dönemde TÜRK İŞ Başkanı açlık sınırının altında olmaz demişti, 9 bin liranın altını kabul etmiyoruz diyerek masadan kalkmıştı. Burada talepler önemli. 8507 TL olarak asgari ücret belirlenmişti.

Daha sonra Çalışma Bakanlığı ilk defa kamuoyu araştırması yaptı. Hem işveren hem işçi tarafı hem de halk tarafında ne kadar asgari ücret beklentisi var ölçüldü. 7500 lira olarak ölçüldü. Ona rağmen 8507 TL yapıldı.

TÜRK-İŞ’in araştırması var her ay enflasyona göre belirlenen açlık ve yoksulluk sınırı. Mayıs ayı enflasyonuna göre açlık sınırı 10 bin 362 TL, yoksulluk sınırı 33 bin TL ve bekar bir kişinin yaşamı 13 bin TL. Biz yine asgari ücretin açlık sınırının üzerinde olmasını bekliyoruz.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading