Yandex Metrica

Asgari ücrete zam gelecek mi? İşte Meclis kulislerinde konuşulanlar

Asgari ücrete zam gelecek mi? İşte Meclis kulislerinde konuşulanlar

Asgari ücrete tekrar zam talebi AK Parti tarafından gündeme alındı. Türkiye'nin olağanüstü bir süreçten geçtiği değerlendirmesi yapılırken, kulislerde temmuz ayında asgari ücretin kesinlikle geleceği konuşuluyor.

Ekonomi

24.04.2024, 16:15

Türkiye'de son zamanlarda enflasyon ve dünya genelinde yaşanan gelişmeler sebebiyle çok sayıda tüketim kalemine zam geldi. 

Gıda yönünde yaşanan zamlar vatandaşa zorluk verirken, ürün fiyatlarına çare bulmak isteyen AK Parti, vergi indirimine gitse de etiket fiyatları hala aşağı çekilemedi. 

Bakan Uraloğlu duyurdu: Fahiş bilet fiyatlarına sıkı denetim! Bakan Uraloğlu duyurdu: Fahiş bilet fiyatlarına sıkı denetim! Haberi Görüntüle

KULİSLER ASGARİ ÜCRETİ TARTIŞIYOR 

Bu sebepten temmuz ayında asgari ücrete zam geleceği tartışılırken meclis kulislerinde bu ihtimalin kesinleşeceği konuşuluyor. 

Meclis kulislerinde asgari ücrete zam konusunda iki farklı görüş dile getirilirken, Erdoğan'ın açıklamalarında, 'olağanüstü gelişme' vurgusuna dikkat çeken parti kurmayları, küresel ölçekte ekonomik krizin yaşandığına ve fiyatların eski haline dönmesinin oldukça zor olduğunu ifade ediyor. 

TPAO'dan enerjide tam bağımsız Türkiye hedefine katkı: Sakarya Gaz Sahası'na Göktepe 1 kuyusu: 60 milyon kişinin ihtiyacı karşılanacak TPAO'dan enerjide tam bağımsız Türkiye hedefine katkı: Sakarya Gaz Sahası'na... Haberi Görüntüle

'YÜZDE 99 ZAM GELECEK'

Dünya genelinde olduğu gibi Türkiye'nin olağanüstü bir durum yaşadığına dikkat çeken AK Partili bir yönetici ise temmuz ayında asgari ücrete kesinlikle zam yapacağını ifade ediyor: 

Biri diyebilir ki, her şey eskisi gibi olsun. Hayır, dengeler değişti, öyle olmayacak. Asgari ücret artışının üzerinden henüz üç ay geçmişken, biz şimdiden 'Temmuz'da zam olacak mı?'yı tartışıyoruz. Onun için, Cumhurbaşkanımızın çizdiğini çerçevede, bana göre yüzde 99 olacak. Çünkü normal bir süreç değil bu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading