Yandex Metrica
SON DAKİKA
Asgari ücrete yeni zam gelecek mi? 2022 Asgari ücret zammı ne  zaman yapılacak? Asgari ücret zammı ile ilgili hangi açıklamalar yapıldı?

Asgari ücrete yeni zam gelecek mi? 2022 Asgari ücret zammı ne zaman yapılacak? Asgari ücret zammı ile ilgili hangi açıklamalar yapıldı?

Geçtiğimiz haftalarda asgari ücret zammında gelen açıklamalardan sonra vatandaşlar, "Asgari ücrete yeni zam gelecek mi? 2022 Asgari ücret zammı ne zaman yapılacak? Asgari ücret zammı ile ilgili hangi açıklamalar yapıldı?" sorularının yanıtlarını arar oldu. İşte detaylar...

Ekonomi

31.01.2024, 07:49

Arama motorlarında araştırılan, "Asgari ücrete yeni zam gelecek mi? 2022 Asgari ücret zammı ne  zaman yapılacak? Asgari ücret zammı ile ilgili hangi açıklamalar yapıldı?" sorularının yanıtlarını haberimizin devamında bulabilirsiniz.

Kredi kartından 5-10 bin TL nakit avansa ne kadar faiz... Haberi Görüntüle

ASGARİ ÜCRETE ZAM GELECEK Mİ?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 'Asgari ücrete Temmuz zammı diye bir gündemimiz yok. Tarihsel olarak arttı. Bütün ücret türlerinde asgari ücret kadar geliri devre dışı bıraktık. Bu sene gerçekleşti. 3 ay sonra asgari ücret tartışması, 6 ay sonra tartışırsanız, 1 ay sonra da tartışırsınız. Çok şükür Türkiye programını kontrol altında yürütüyor. Türkiye başaracaktır. Türkiye ihracata dayalı büyüyor. Türkiye sanayi üretimine bağlı büyüyor. Türkiye'nin büyümesi reel olarak sağlam temellere dayanıyor.'  ifadelerini kullandı.

Evde bakım maaşı ne zaman yatacak? 2024 evde bakım maaşı... Haberi Görüntüle

ASGARİ ÜCRETE ZAM VAR MI?

AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu, "Değerlendirmeler yapılarak 1 Temmuz’da memur ve emeklilere maaş artışı olacak. Bu bağlamda asgari ücretli kardeşlerimizin durumu da ele alınacak" açıklamasını yaptı.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Zirvesi nedeniyle gerçekleştirdiği Belçika ziyareti dönüşünde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sorulan asgari ücret sorusu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanıtı şu şekilde:

Yılbaşında asgari ücret ve memur maaş zammı belirlendikten sonra “Gerekirse yıl ortasına doğru enflasyon ve günün koşulları değerlendirilerek tekrar bir değerlendirme yapılabilir” dediniz. Geçtiğimiz günlerde masada işçi adına pazarlıkları yürüten Türk-İş Başkanı Ergün Atalay da biz bir davet gelirse zevkle o masaya otururuz dedi. Bir gündem var mı, yıl ortasında asgari ücretle ilgili yeni bir gelişme, bir zam olur mu? Bir de emekliler için bayram ikramiyesi ödeniyor, onların da bir zam beklentisi var, emeklilere de bir müjdeniz olacak mı? Şu anda daha üçüncü aydayız. Yıl ortasına geldiğimiz zaman zaten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanım da önüme mevcut durumu getirir. Zaten Vedat Bey sendikalarla bugüne kadar samimi görüş alışverişinde bulunmuştur. Yapılacak görüşmeler neticesinde de yıl ortasında böyle bir değerlendirme gerektiğinde biz kesinlikle vatandaşımızdan, hele hele işçimizden böyle bir şeyi esirgemeyiz. Veren el alan elden hayırlıdır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading