Yandex Metrica
SON DAKİKA
Asgari ücrete rekor zam yolda! Cumhurbaşkanı Erdoğan söz verdi beklentiler yüzde 30'u geçti

Asgari ücrete rekor zam yolda! Cumhurbaşkanı Erdoğan söz verdi beklentiler yüzde 30'u geçti

Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün ikinci kez toplanacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüksek asgari ücret sözü verirken 2022 zammına yönelik beklentiler yüzde 30'u geçti.

Ekonomi

23.01.2024, 18:25

Milyonların gözü kulağı Asgari Ücret Tespit Komisyonu çalışmalarında. Komisyon ikinci toplantısını bugün saat 14:00'da Türk-İş'in ev sahipliğinde yapılacak. Taraflar üçüncü toplantı için 9 Aralık’ta TİSK’te buluşacak. Yasa gereği asgari ücretin Aralık ayı içinde belirlenmesi gerekiyor.

THY'den dev kampanya! Yurt içi uçak biletlerinde yüzde 25 indirim Haberi Görüntüle

BEKLENTİLER YÜZDE 30'U GEÇTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce yaptığı açıklamalarla yüksek asgari ücret sözü verirken 2022 zammına yönelik beklentiler yüzde 30'u geçti. Asgari ücret zammının yüzde 35-40 arasında olması bekleniyor. Kasım ayı enflasyonu ve 5 aylık 10.48'lik oran asgari ücretteki pazarlıkları da değiştirdi. Enflasyonun üzerinde ve refah payı ile birlikte yapılacak hesaplamalarda artış oranı yüzde 30'u geçecek. Vergi destekleriyle rakam daha da yükselebilecek. 

Ramazanın bereketi BİM'de! 22 Mart BİM aktüel ürünler kataloğu büyük... Haberi Görüntüle

VEDAT BİLGİN: EMEĞİ KORUAYACAĞIZ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin toplantıda yaptığı açıklamada, "Asgari ücret son zamanlarda kamuoyunda sıkça tartışılan bir konu haline geldi. Asgari ücret gerçekten önemli. Türkiye'de asgari ücret alan yaklaşık 6 milyon civarında işçi var emekçi var. Emeği koruyacak bir asgari ücret belirleyeceğiz." dedi.

28 Mart- 30 Nisan tarihleri arasında geçerli olacak! 4A SSK... Haberi Görüntüle

ERDOĞAN: İŞÇİMİZİ SORA SOKMAYACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Katar'a gitmeden önce yaptığı açıklamada şu ifadelere yer vermişti; ''Biz kesinlikle bu noktada işçimizi zora sokmayacağız."Asgari ücret noktasında da inşallah en uygununu, en ideal olanını gerek brüt gerek net masaya yatırarak nihai kararımızı vereceğizSadece işçi kesiminin memnuniyeti değil, işveren kesiminin de alınan karardan memnun olması gerekiyor.''

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading