Yandex Metrica

Asgari ücrete rekor zam! Cumhurbaşkanı Erdoğan en düşük rakamı sordu

Asgari ücrete rekor zam! Cumhurbaşkanı Erdoğan en düşük rakamı sordu

AK Parti’nin hafta içi gerçekleştirilen  MYK toplantısında dikkat çeken değerlendirmeler yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üyelerine tek tek söz hakkı vererek, asgari ücretin ne kadar olması gerektiğini sordu ve genel görüşün ise ‘4000 liranın altına düşmemesi’ yönünde olduğu açıklandı.

Ekonomi

23.01.2024, 18:24

AK Parti'nin hafta içi yapılan son toplantısında, yeni asgari ücret çalışmaları hususunda değerlendirmeler yapıldı.

Bakanlık harekete geçti: Vatandaşın cebine göz diken işletmeye artık geçit yok! 5 ilde sıkı denetim Bakanlık harekete geçti: Vatandaşın cebine göz diken işletmeye artık geçit... Haberi Görüntüle

ERDOĞAN'DAN KURMAYLARA ASGARİ ÜCRET SORUSU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üyelerine tek tek söz hakkı vererek, ' Asgari ücret ne kadar olmalı?' şeklinde bir soru yöneltti. Üyelerinin büyük bir kısmı, asgari ücretin en az 4 bin TL olması gerektiği yönünde görüş bildirdikleri açıklandı.

Hesaplamalar sil baştan! Emeklilere ve memurlara yapılacak zamda yeni dönem: Eşitleme olacak mı? Hesaplamalar sil baştan! Emeklilere ve memurlara yapılacak zamda yeni dönem:... Haberi Görüntüle

İŞTEN ÇIKARILMA KORKUSU

Konuyla alakalı bilgi veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, net asgari ücretin 4000 TL olması hususunda bir işçinin, işverene maliyeti nin totalde 6500 TL’ye çıkacağını söyledi. Bunun üzerine bazı parti yöneticileri ise maliyet artışı sebebiyle işten çıkarma durumlarının olabileceği endişesini dile getirdi.

Çocuk sahibi her vatandaşa 3600 TL devlet desteği: Son başvuru tarihi 30 Nisan! Çocuk sahibi her vatandaşa 3600 TL devlet desteği: Son başvuru... Haberi Görüntüle

PRİM VE VERGİ DE DESTEK ÖDEMESİ

Özellikle de bir işletmede 10 kişiden daha az personel çalıştırıyorsa maliyetin düşürülmesi açısından prim ve vergi desteği sunulması formülü üzerinde duruluyor.

Ücretsiz doğalgaz! Bakan Bayraktar duyurdu: 5 milyar 195 milyon ödeme hesapta Ücretsiz doğalgaz! Bakan Bayraktar duyurdu: 5 milyar 195 milyon ödeme... Haberi Görüntüle

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücretin ne kadar olması gerektiğini kurmaylarına sordu fakat kendisi, ne kadar olması gerektiği ile ilgili ya da gönlünden hangi rakamın geçtiğini söylemedi. Yaşam koşullarını iyileştirecek bir rakamın ortaya çıkacağını kaydetti.

Asgari ücretin ne kadar olacağı ile ilgili kesin ve net bir rakam henüz ortada yok. Hükümet kanadı, işveren kanadı, işçi kanadı toplantılarını sürdürüyor. Ancak yetkililerin yapmış oldukları açıklamalara göre asgari ücretin, asgari geçim indirimi dahil olmak üzere 4 kişilik bir ailenin hayat şartlarını kolaylaştıracak bir rakamda olmasını istiyor. Özellikle de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalara bakıldığında ve AK partili kurmayları tarafından farklı yer ve zamanlarda asgari ücret ile ilgili yapılan konuşmaları ve değerlendirmelere bakıldığı zaman asgari ücretin en az 4000 TL olması öngörülüyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading