Yandex Metrica

Asgari ücrete ikinci kez zam yapılacak mı? AK Parti'den milyonların merak ettiği soruya yanıt

Asgari ücrete ikinci kez zam yapılacak mı? AK Parti'den milyonların merak ettiği soruya yanıt

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, bir süredir tartışılan asgari ücrette ikinci zam konusu hakkında, "Enflasyonun altında olursa, müdahale etmekten kaçınmayız" dedi.

Ekonomi

23.01.2024, 19:07

Milyonlar, asgari ücrete temmuz ayında ikinci kez zammın yapılıp yaplmayacağını merak ediyor. Hayat pahalılığı, enflasyon verileri vatandaşın belin bükerken asgari ücrete temmuz ayında ikinci kez zam yapılacağı konusu gündemdeki yerini koruyor. AK Parti'den konuyla ilgili bir açıklama geldi.

Kredi borcu olanlar yandı: BDDK yakın takibe alacak: Kara listeye girebilirsiniz: Kredi borcu olanlar yandı: BDDK yakın takibe alacak: Kara listeye... Haberi Görüntüle

HAMZA DAĞ: MÜDAHALEDEN KAÇINMAYIZ

Kanal 7 canlı yayınına konuk olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, asgari ücretle ilgili bir soru üzerine şu ifadeleri kullandı; "İnsanların alım gücünü bir seviyede tutmaya gayret ediyosunuz. Biz aslında aralıkta bu irademizi ortaya koyduk. Aralık ayında yüzde 50'ye yakın artışlar ortaya konuldu. Şimdi ilgili bakanlıklar tarafından takip ediliyor. Gelen verilere göre zaten temmuz ayında memurlarla ilgili bir gündem var. Asgari ücretle ilgili gündem genelde aralık ayından aralık ayına, yasal olarak böyle oluyor. Bunlar takip ediliyor. Takipteki sonuca göre enflasyonun altında bir durum ortaya çıktığını gözlemlediğimiz an müdahale etmekten kaçınmayız."

Emeklilerin cebi para dolacak: Promosyon savaşları rakamı yukarı çekti: En yüksek promosyonu hangi banka veriyor! Emeklilerin cebi para dolacak: Promosyon savaşları rakamı yukarı çekti: En... Haberi Görüntüle

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaklaşık iki hafta önce ''asgari ücrete ek zam gelecek mi?'' sorusuna "Ben vatandaşıma onu aldatacak, yani yapmayacağımız veya yapamayacağımız bir şeyi söylemeyi doğru bulmam. Asgari ücreti tespit için bir komisyon var. Her sene toplanıyor. Dolayısıyla da bunun vakti aralıktır. Vakti geldiğinde de asgari ücretle sorumlu olan sendikalar ve Çalışma Bakanlığım otururlar konuşurlar, adımı atarız. Durum bu." şeklinde yanıt vermişti.

Emekliler için 2 yeni düzenleme! Gözler Temmuz ayına çevrildi! En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Emekliler için 2 yeni düzenleme! Gözler Temmuz ayına çevrildi! En... Haberi Görüntüle

ASGARİ ÜCRETTE NASIL ARTIŞ OLUR?

Asgari ücretin Temmuz'da yeniden belirlenmesi için yasal bir değişiklik yapılması gerekiyor. Buna göre yılda bir kez toplanan komisyonun ikinci kez toplanması sağlanacak. Peki artış ile ilgili hangi senaryolar konuşuluyor? Temmuz ayında emeklilere ve memurlara yapılacak ikinci artış asgari ücretliler için de uygulanabilir. Ancak başka formüller de uygulanabilir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading