Yandex Metrica
SON DAKİKA
Asgari ücrete ara zam ne zaman yapılacak? Asgari ücret ara zam sonrası ne kadar, kaç TL olacak?

Asgari ücrete ara zam ne zaman yapılacak? Asgari ücret ara zam sonrası ne kadar, kaç TL olacak?

Asgari ücrete ne zaman zam geleceği vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. 2023 yılı başında yapılan yüzde 40’lık artış sonrası asgari ücret 8506 TL, brüt 10 bin 8 TL oldu. Geçtiğimiz aylarda Cumhurbaşkanı Erdoğan gerektiğinde tekrar ara zam yapılacağını ifade etmişti. Peki, Asgari ücrete ara zam ne zaman yapılacak? Asgari ücret ara zam sonrası ne kadar, kaç TL olacak?

Ekonomi

23.01.2024, 20:37

2023 yılı başında asgari ücrete yapılan zam sonrasında artan enflasyon sonrasında vatandaşlar ara zammında ne zaman yapılacağını merak etmeye başladı. Bakan Bilgin konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Peki, Asgari ücrete ara zam ne zaman yapılacak? Asgari ücret ara zam sonrası ne kadar, kaç TL olacak?

Araç sahiplerine 3. şok! Bir zam haberi de LPG'den geldi:... Haberi Görüntüle

“İHTİYAÇ OLURSA ARA ZAM YAPILABİLİR”

Bakan Bilgin geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada “Burada sayın Cumhurbaşkanımızın desteği var. Asgari ücretlerin üzerindekini de koruyacak politika izliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız 'Önümüzdeki yıl sonunda yüzde 20'leri göreceğiz, endişe etmeyin' dedi. 1 yıl önce savaş, pandemi olacağını biliyor muyduk? Olağanüstü şeyler olmazsa bizi yıl sonuna kadar götürecek asgari ücret belirledik. Olağanüstü şartlarda yeniden müdahale ederiz, geçen sene nasıl Temmuz ayında müdahale ettiğimiz gibi. İhtiyaç olursa geçen sene gibi zam yapılabilir." İfadelerini kullanmıştı.

Cevdet Yılmaz açıklamıştı! İlk defa ev alacaklara devletten destek:180 ay... Haberi Görüntüle

“TÜRKİYE’NİN EKONOMŞK GÜCÜNÜ GÖSTERDİK”

Ancak kısa süre önce katıldığı bir televizyon programında asgari ücrete ara zam konusunu değerlendiren Bakan Bilgin “Asgari ücreti 455-460 dolar arasına çıkararak Türkiye'nin ekonomik gücünü gösterdik. Bir zam beklemiyorum. Olağanüstü bir durum olursa düşünülebilir. Asgari ücrete ara zam gelmeyecektir. Enflasyonun yüzde 20'lere gerilere düştüğü bir ortam var.” Dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading