Yandex Metrica

Asgari ücret zammı sonrası iş dünyasından ilk tepkiler: Üretimi teşvik edecek bir etken

Asgari ücret zammı sonrası iş dünyasından ilk tepkiler: Üretimi teşvik edecek bir etken

2023 yılında uygulanacak olan asgari ücret tutarı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. Tutar 8 bin 506 TL olarak belirlendi. İşverene verilecek asgari ücret desteği 100 TL'den 250 TL'ye yükseltildi. Yeni asgari ücretle ilgili iş dünyasından ilk tepkiler de geldi.

Ekonomi

23.01.2024, 20:12

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Beştepe'de 2023 yılında uygulanacak olan asgari ücret rakamını açıkladı. Asgari ücret tutarı 8 bin 506 TL olarak belirlendi. 
Öte yandan işverene verilecek asgari ücret desteği de 100 TL'den 250 TL'ye yükseltildi. Yeni asgari ücret sonrası iş dünyasından da ardı ardına açıklamalar geldi.

Emeklilere neden zam yapılmadı? Bakan Şimşek açıkladı Emeklilere neden zam yapılmadı? Bakan Şimşek açıkladı Haberi Görüntüle

'ÜRETİMİ TEŞVİK EDECEK BİR ETKEN'

İTO Başkanı Şekip Avdagiç 2023 yılı asgari ücret tutarına ilşkin şunları söyledi:

Yeni asgari ücret, iş dünyamızın tüm paydaşlarına hayırlı olsun. Çalışanımızın hak ettiği ücretleri alması, üretimi teşvik edecek bir etken olacaktır. Asgari ücretin belli olmasıyla 2023 için önümüzü şimdi daha açık görebiliyoruz.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'ten KDV açıklaması: Artış yapmadık Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'ten KDV açıklaması: Artış yapmadık Haberi Görüntüle

'HEDEFLENEN BÜYÜME RAKAMLARINA ULAŞACAĞIMIZA İNANCIMIZ TAM'

ASKON Başkanı Orhan Aydın ise kararı memnuniyetle karşıladıklarını söyletyerek şunları ifade etti:

2023 hedefleri için iş dünyamız adına özellikle ana ihracat pazarımız olan Avrupa Birliği ülkelerindeki tüm zorlu şartlara rağmen gayretli çalışmalarımızı sürdüreceğimizi ve hedeflenen büyüme rakamlarına ulaşacağımıza inancımızın tam olduğunu belirtmek istiyoruz.

Çalışmalar başladı! Siirt'te petrol arama sondajı yapılacak Çalışmalar başladı! Siirt'te petrol arama sondajı yapılacak Haberi Görüntüle

'HAYRLI OLMASINI DİLERİZ'

ASRİAD Başkanı Adnan Danışman yaptığı açıklamada, ''Yüzde 54,66 artış sağlanarak ve 2023 yılı içerisinde olası yaşanabilecek olumsuz gelişmeler ışığında ara bir formül için de açık kapı bırakılarak belirlenen 8 bin 500 TL’lik rakamın tüm çalışanlarımız ve işverenlerimiz başta olmak üzere ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyoruz.'' dedi. 


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading