Yandex Metrica
SON DAKİKA
Asgari ücret zammı ne kadar olacak? İşte masadaki 3 senaryo

Asgari ücret zammı ne kadar olacak? İşte masadaki 3 senaryo

Milyonların gözü yeni yılda geçerli olacak asgari ücrete çevrildi. İlk toplantı bugün yapıldı. Masada 3 seçenek var. İşte haberin detayları...

Ekonomi

23.01.2024, 18:23

Yaklaşık 8 milyon vatandaşı gözü kulağı 2022'de geçerli olacak asgari ücret rakamında. Asgari ücret görüşmelerinde ilk toplantı bugün yapıldı.

8 bankadan bayram öncesi cepleri rahatlatacak müjde! 1 lira faiz... Haberi Görüntüle

TOPLANTIDA KİMLER OLACAK?

2022'de geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında ilk toplantı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin başkanlığında yapılacak. İşveren tarafını TİSK, işçi tarafını Türk-İş temsil edecek.  İşveren heyetinin başkanlığını TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç, işçi heyetinin başkanlığını ise Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat yapacak.

Emekliye seyyanen zamda yeni formül! Detaylar belli olmaya başladı: 'Emekli... Haberi Görüntüle

HÜKÜMET KANADI NE EDİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücret çalışmalarıyla ilgili olarak, "Kamu işçilerine ve memurlarına verdiğimiz yüksek oranlı zamlarla çalışanlarımızı enflasyona ezdirmemek için gereken çabayı gösteriyoruz. İnşallah asgari ücreti de benzer bir anlayışla tespit ederek, dar gelirlerinin üzerindeki yükü olabildiğince hafifleteceğiz" şeklinde açıklama yapmıştı.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, "Cumhurbaşkanımızın en hassas olduğu hususlardan biri vatandaşımızın enflasyona ezdirilmemesi. Asgari ücret başta olmak üzere bu konuda gerekli hassasiyeti göstereceğiz" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de "Enflasyon karşısında emeği koruyacak bir asgari ücret seviyesinin belirlenmesi gerektiği düşüncesiyle hareket ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Çiftçiye yüzde 75 bakanlık desteği! O tarihe kadar herkes başvurusunu... Haberi Görüntüle

ASGARİ ÜCRETTE 3 SENARYO

Ekonomik anlamda hayat pahalılığından dolayı beklenti, önceki yıllara göre daha da yüksek. 2022 asgari ücretin belirlenmesinde bilindiği üzere aralık ayı enflasyon oranı kriter olacak. Bu sene yüzde 25 ile yüzde 30 arasında bir artış olması bekleniyor. Asgari ücret yüzde 24 artarsa 3.500 TL'ye çıkacak. Yüzde 33 zamlanırsa 3.750 TL olacak. Asgari ücretin 4.000 TL olması için ise yüzde 40'ın üzerinde zam yapılması gerekiyor.

MEVCUT ASGARİ ÜCRET NE KADAR?

Asgari ücret, halen bekar bir işçi için aylık brüt 3 bin 577 lira 50 kuruş, vergiler ve kesintiler düştüğünde net 2 bin 825 lira 90 kuruş olarak uygulanıyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading