Yandex Metrica
SON DAKİKA
Asgari ücret toplantısı sona erdi! İşte komisyona teklif edilen rakam

Asgari ücret toplantısı sona erdi! İşte komisyona teklif edilen rakam

Türk-İş, asgari ücret zammı için komisyona teklifini sundu. İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün ikinci kez toplandı. Yaklaşık 2 saat süren toplantının ardından açıklama yapan Türk-İş Genel Sekreteri Nazmi Irgat, yarın bir toplantı daha olmasını beklediklerini belirterek, "6 bin 391 lira açlık sınırını ifade ettik, bunun altında kalmasın dedik” dedi.

Ekonomi

23.01.2024, 19:29

Milyonlarca insanın beklediği ara zam için görüşmeler sürüyor. Yapılan ikinci toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Türk-İş Genel Sekreteri Nazmi Irgat, asgari ücret artışında enflasyon artışının dikkate alınması gerektiğini ifade etti.

Ev satın almak artık hayal değil! O bankadan dikkat çeken... Haberi Görüntüle

ÜÇÜNCÜ TOPLANTIDA KOMİSYONUN SON KARARINI VERMESİ GEREKİYOR

Nazmi Irgat, iyi bir çalışma yaptıklarını söyleyerek "Hayat pahalılığının olduğu bir dönemdeyiz. Asgari ücreti ikinci 6 ayda artırmak zorunda kaldık. Asgari ücrette enflasyonun altında bir artış kabul edilebilir değil. Yarın bir toplantı daha olmasını bekliyoruz. Üçüncü toplantıda komisyonun son kararını vermesi gerekiyor, bu da muhtemelen yarın olur." açıklamasında bulundu.

Cevdet Yılmaz enflasyon için tarih verdi: Tek haneye ulaşacağız Haberi Görüntüle

6 BİN 391 LİRA AÇLIK SINIRINI İFADE ETTİK, BUNUN ALTINDA KALMASIN DEDİK

Sözlerini sürdüren Irgat, "Enflasyon oranlarını ortaya koyduk. İnsanca yaşayabilecek bir ücreti insanların hak ettiğini ifade ettik. Bugün itibariyle 15 milyon 200 bin çalışan var. Bunların 2 milyon 200 bini örgütlü. İnsanca yaşayabileceğimiz bir ücreti ifade ettik. Geldiğimiz noktada işverenlerin istekleri oldu. 6 bin 391 lira açlık sınırını ifade ettik, bunun altında kalmasın dedik." ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading