Yandex Metrica

ASGARİ ÜCRET TEKLİFİ BELLİ OLDU! Milyonlarca çalışan bu haberi bekliyordu! İşte işverenin asgari ücret teklifi...

ASGARİ ÜCRET TEKLİFİ BELLİ OLDU! Milyonlarca çalışan bu haberi bekliyordu! İşte işverenin asgari ücret teklifi...

Özel sektörde faaliyet yürüten hemen hemen her firma çalışanlarına ödenen maaşlar için asgari ücreti baz alıyor. Yeni dönem için asgari ücret teklifleri belli olmaya başladı.

Ekonomi

23.01.2024, 20:59

Asgari ücret ne kadar olacak, son günlerin en önemli maddelerinden biri oldu. Cumhurbaşkanı ve 28. dönem milletvekili seçimleri sona erir ermez gözler yeni açıklanacak Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'ne çevrildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni kabineyi açıklaması beklenirken bir yandan da gözler Temmuz ayından itibaren geçerli olacak maaş zamlarını bekliyor. Peki asgari ücret ne kadar olacak?

Seçimden önce açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin asgari ücretin yeni bir rekorla 500 dolar (10 bin 406 TL) bazında bir orana çıkarılacağını açıklamıştı Bakan Bilgin'in bu açıklamasının ardından iş dünyasından birçok isim de konuyla ilgili dikkat çeken rakamlarla sürece dahil oldu. 

Kelepir arsa! Kiradan daha ucuza geliyor: Milli Emlak duyurdu Kelepir arsa! Kiradan daha ucuza geliyor: Milli Emlak duyurdu Haberi Görüntüle

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Asgari ücrete geçtiğimiz dönemlerde Cumhuriyet tarihinin en büyük zamları yapılmıştı. Yeni asgari ücret ile ilgili konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Hizmetler Meclisi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Bozdağ, halihazırda zaten 8 bin 500 TL'ye çalışan bulmakta zorlandıklarını, bu yüzden yeni asgari ücretin 10 bin TL olması durumunda bunu karşılayabileceklerini ifade etti. Bozdağ, işverene yeni kolaylıklar sağlanması durumunda bu tutarın 12 bin TL'ye kadar çıkabileceğini belirtti.

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar ise Sözcü gazetesine yaptığı açıklamada, temmuz ayında asgari ücrete yüzde 25-35 aralığında bir ara zam geleceğinin konuşulduğunu, bunun da 10 bin 500 TL ila 11 bin 500 TL aralığında bir tutara tekabül ettiğini dile getirdi.

Haziran ayı içerisinde toplanacak olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu 15 kişiden oluşuyor. İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşacak komisyon Temmuz ayından itibaren geçerli olacak asgari ücreti belirledikten sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni asgari ücret oranını kamuoyuna duyuracak. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading