Yandex Metrica

Asgari ücret ne zaman açıklanacak? Asgari ücret belli oldu mu? İşte son rakam

Asgari ücret ne zaman açıklanacak? Asgari ücret belli oldu mu? İşte son rakam

Asgari ücret tespit komisyonu 3'üncü toplantısı geride kaldı. 4'üncü toplantı ile birlikte asgari ücret 2022 zam oranı belli olacak. Peki, asgari ücret için hangi rakamlar konuşuluyor? Asgari ücret ne kadar olacak?

Ekonomi

23.01.2024, 18:28

Türkiye, asgari ücret 4'üncü toplantısından çıkan asgari ücret zam oranını büyük bir merakla bekliyor. Toplantıdan çıkan karar 6 milyon işçiyi doğrudan, diğer çalışanları da dolaylı olarak etkiliyor. Peki, asgari ücret konusunda son durum ne? Gelin, detaylara hep birlikte bakalım.

4A, 4B, 4C'liler dikkat! Asgari ücrete devlet desteği gelebilir: Kulisler o formülü sızdırdı 4A, 4B, 4C'liler dikkat! Asgari ücrete devlet desteği gelebilir: Kulisler... Haberi Görüntüle

ASGARİ ÜCRET 4'ÜNCÜ TOPLANTI NE ZAMAN?

Geçtiğimiz pazartesi günü toplanması beklenen Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 4'üncü toplantısı bugün saat 11:00'da yapılacak.

asgari ücre

'Ayrışmanın Ortasında Dayanıklılık 'başlığıyla yayımlandı! IMF, Türkiye için büyüme tahminini açıkladı! 'Ayrışmanın Ortasında Dayanıklılık 'başlığıyla yayımlandı! IMF, Türkiye için büyüme tahminini... Haberi Görüntüle

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bütçe görüşmeleri sırasında milletvekillerine yaptığı sunumda, asgari ücretin açıklandığında bir bayram havası oluşturacağını belirterek, "Biz buradan sizlerin beklentisi nedir bilmiyorum ama toplumun beklentisini karşılayacak ciddi bir asgari ücret artışı gerçekleştireceğiz" demişti.

Bakan Bilgin, asgari ücrete ilişkin açıklamasında, “Asgari ücretle çalışan bazen 10 milyon-15 milyon gibi birçok rakam dolaşıyor. Bu rakamlar doğru değil, doğrusunu ben biliyorum. Çünkü vergi alıyoruz, prim alıyoruz. Yaklaşık 6 milyon civarında asgari ücretli var. Ailelerle birlikte oluşturduğu bütünlüğü ele almamız lazım. Asgari ücret adı üzerinde asgari bir ücrettir. İşçilerimizin büyük çoğunluğu, yüzde 37’si 3 bin 700 ile 4 bin arası beklentisi olduğunu söyledi. Küçük işletmelerde çalışan işçilerin daha alt düzeyde talep ettiğini gördüm. Biz buradan sizlerin beklentisi nedir bilmiyorum ama toplumun beklentisini karşılayacak ciddi bir asgari ücret artışı gerçekleştireceğiz." diye konuştu.

Son dakika: Bakanlık rekoru duyurdu: Küresel ihracattan alınan pay tarihin en yüksek seviyesinde Son dakika: Bakanlık rekoru duyurdu: Küresel ihracattan alınan pay tarihin... Haberi Görüntüle

ASGARİ ÜCRET 4000 TL ÜSTÜ MÜ OLACAK?

Ankara kulislerinden sızan iddialara göre hükümet 4 bin TL üstü asgari ücret ilanı için çalışmalar yapıyor. Bu nedenle işverenlere çeşitli kolaylıklar sağlamanın formülleri belirleniyor. Asgari ücret için en güçlü şekilde dillendirilen rakam ise 4 bin 70 TL.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading